Andaluz? i z czym dalej
- golebiewski
- Kontakt:
Andaluz? i z czym dalej
Czy ktos krzyzowal golabka podobnego do koloru andaluza (pochodzacego z krzyzowki czarnej samicy z zoltym samcem) z ptakiem czarnym lub zoltym i jakie potomstwo uzyskal?
golebiewski
- golebiewski
- Kontakt:
ÂŻolty samiec, trzecie pokolenie wychowane u mnie po zoltych, czarna samica nie mojego chowu ale z zapewnienieniem, ze jest po czarnych.
Wczesniej po innym zoltym samcu przez 2 lata wychodzily mlode zolte i brazowe, czyli ok.
Ale andaluz? Wydaje mi sie, ze do zoltego toto raczej nie pasuje, predzej do czarnego ale moge sie mylic.
Wczesniej po innym zoltym samcu przez 2 lata wychodzily mlode zolte i brazowe, czyli ok.
Ale andaluz? Wydaje mi sie, ze do zoltego toto raczej nie pasuje, predzej do czarnego ale moge sie mylic.
golebiewski
Witam
Pare lat temu gdy hodowalem podbrodki to zeby kolor byl bardziej
wyrazisty , krzyzowalem czarne z czerwonymi.
Dzisiaj hoduje niemieckie wystawowe krzyzuje czerwone z zoltymi
mlode wychodza zolte i czerwone,czerwony i czerwony,zolty zolty.
ÂŻolte zeby nie gubily koloru krzyzuje sie z czarnymi.
POzdrawiam
JB-Borsuk
Pare lat temu gdy hodowalem podbrodki to zeby kolor byl bardziej
wyrazisty , krzyzowalem czarne z czerwonymi.
Dzisiaj hoduje niemieckie wystawowe krzyzuje czerwone z zoltymi
mlode wychodza zolte i czerwone,czerwony i czerwony,zolty zolty.
ÂŻolte zeby nie gubily koloru krzyzuje sie z czarnymi.

POzdrawiam
JB-Borsuk
- golebiewski
- Kontakt:
Zgadzam sie z Toba JB-Borsuk, ale zastanawiam sie czy wartego tego ,,andaluza" dawac do zoltego lub czarnego i do ktorego lepiej.
Z reguly nie bawie sie w mieszanie kolorow ale z braku dobrego zoltego materialu musze czasem wrzucic czarnego. Zostawiam sobie z tego tylko zolte, brazowe eliminuje. Do poprawiania uzywam 2 czarnych samic.
Ten ,,andaluz" to chyba bedzie samczyk, wiec zaczalem sie zastanawiac czy moze warto dac go do czarnej drugiej samiczki i czy uzyskalbym z tego chociaz 1/2 czarnych.
Z reguly nie bawie sie w mieszanie kolorow ale z braku dobrego zoltego materialu musze czasem wrzucic czarnego. Zostawiam sobie z tego tylko zolte, brazowe eliminuje. Do poprawiania uzywam 2 czarnych samic.
Ten ,,andaluz" to chyba bedzie samczyk, wiec zaczalem sie zastanawiac czy moze warto dac go do czarnej drugiej samiczki i czy uzyskalbym z tego chociaz 1/2 czarnych.
golebiewski
- golebiewski
- Kontakt:
Troche watpie, zeby byly czysto czarne skoro wychodza w innym kolorze.
Takie podobno sa prawa genetyki ale prawdopodobnie z braku wiedzy w tym temacie i ja nie do koĂąca jestem przekonany czy tak jest. W zakonniczkach niemieckich jakos nie bardzo mi sie to sprawdzalo.
Natomiast w gdaĂąskich wysokolotnych tak.
Takie podobno sa prawa genetyki ale prawdopodobnie z braku wiedzy w tym temacie i ja nie do koĂąca jestem przekonany czy tak jest. W zakonniczkach niemieckich jakos nie bardzo mi sie to sprawdzalo.
Natomiast w gdaĂąskich wysokolotnych tak.
golebiewski
- golebiewski
- Kontakt: