Stawaki i brodawczaki w jednym gołebniku ?
Stawaki i brodawczaki w jednym gołebniku ?
Witam i pozdrawiam .mam pytanie zawsze hodowałem stawaki i garłacze ostatnio bardzo podobają mi się brodawczaki polskie czy mogę te ptaki trzymać w jednym gołebniku ( nie będą się lać ?)a nie mam możliwości zbudowania osobnego gołębnika jest podobny temat na forum tylko chodzi o pomorskie nadmieniam że hoduje stawaki śląskie ,garłacze górnosląskie koroniate(sztaficery) oraz stawaki czeskie za wszystkie odpowiedzi i uwagi dziękuję.pozdrawiam :P
- Jarek Siedlecki
- Kontakt:
Witam.Panowie dziekuję za odpowiedzi chciałem się upewnić bo nie mam doświadczenia w hodowli gołębi krótko dziobych obawiałem się że moje stawaki bedą zbyt agresywnie zachowtwały się wobec brodawczaków ale z tego co widzę bedzie OK.Myślałem że ptaki z krótkim dziobem nie potrafią się bronić ale jest odwrotnie .pozdrawiam
Sory, ze piszę dopiero teraz, ale nie miałem na nic czasu. Do rzeczy: można trzymać razem gołębie różnych ras, nawet drobne z dużymi, podstawowy warunek, to nie dopuścić do przepełnienia gołębnika. Wtedy nie ma bójek, infekcji, nawet się ptaki miedzy sobą nie krzyżują.Mam w jednym z gołębników brodawczaki podkarpackie, śląskie tarczowe i razem z nimi dwie pary maściuchów i nie ma problemów.
Witambaster pisze:witam.Krzysiek hodujesz brodawczaki podkarpackie mam pytanie czy białe lotki u karpiatego ptaka należy przyjąć jako wadę czy też mogą występować mam samiczkę ktura jest bardzo ładna ale ma po dwa białe piórka w pierwszym rzedzie .pozdrawiam
Nie jest to wadą

http://hodowla-kisiel.eu.interia.pl/brodawczak.php.html
POZDRAWIAM amcane