co z tego wyjdzie ??????????????
co z tego wyjdzie ??????????????
złączyłem białą samiczkę z czarnym samcem jak myślicie co z tej pary będzie wychodzić białe,czarne czy łaciate
Pozdrawiam
Artur.S
Artur.S
Re: co z tego wyjdzie ??????????????
Naprawdę nie rozumiem waszych pytań. Nikt tu nie jest Bogiem i nikt nie wie co z tego wyjdzie. Jak się wyklują młode to się przekonasz.
GG: 6973131
Ja miałem kiedyś pare karierów czarny samiec biała samica nie znam ich przodków miały tylko jedną pare młodych i były czarno-białe srokacze.
będą łaciate jak krowy. bo nie da się tak żeby wyszły takiego samego koloru jak samiec czy samica
każdy zmienia się
łaciate samo mleko
taki żarcik a jeśli można widzieć jaka to rasa 

Interesuje mnie jedno po czym to stwierdziłeś? Aby to stwierdzić należy znać starsze pokolenia gołębi. Pozdrawiam.mkDragon pisze:będą łaciate jak krowy. bo nie da się tak żeby wyszły takiego samego koloru jak samiec czy samica
Mam kilka pawików w gołębniku mamek. Niezłe, ale mam je akurat na mamki, czasami jednak wypuszczam po nich jakieś młode. Teraz po parce: czerwony samiec i biała samica mam dwa czysto czerwone młode.
To jednym słowem metysi
Mogą wyjsc biały lub czarny po rodzicach.ale duzo tez zalezy od przadków 

- golebiewski
- Kontakt:
Co z tego wyjdzie - na pewno koki. Mogą być ładne ale to będą tylko koki.
golebiewski
Wszystko dobrze, tylko w rostowskich jednokolorowych nie ma odmiany białej. Czyli wiadomo, że nie wiadomo co to jest.michu1530 pisze:kaczuny(rostowskie pulsujące)
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
biała odmiana rostowskiego to ałtajskiZjak pisze:Wszystko dobrze, tylko w rostowskich jednokolorowych nie ma odmiany białej. Czyli wiadomo, że nie wiadomo co to jest.michu1530 pisze:kaczuny(rostowskie pulsujące)
Pozdr.
Zgadza się, wtedy jest ałtajski biały, a nie rostowski.quatro pisze:biała odmiana rostowskiego to ałtajskiZjak pisze:Wszystko dobrze, tylko w rostowskich jednokolorowych nie ma odmiany białej. Czyli wiadomo, że nie wiadomo co to jest.michu1530 pisze:kaczuny(rostowskie pulsujące)
Pozdr.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
A ja dam coś takiego, że mam parkę zwykłych krymek (czerwonych), a młody po nich wyszedł żółty. I przygotuj się człowieku na coś takiego 

Zjak pisze: Zgadza się, wtedy jest ałtajski biały, a nie rostowski.
Pozdr.
no tak, ale wiadomo o co chodzi, a jeśli chodzi o drobiazgi to nie ałtajski biały, tylko ałtajski, one są tylko białe

W ogóle w rosyjskich postawnych jest spory zamęt.Tam u nich co większe miasto, to lokalna rasa, w sumie rostowskie i ałtajskie zaliczamy do tej samej grupy: kaczunów. Rostowskie nie występują w kolorze białym, jednak mają odmiany białopierśne i tygrysowate ( tzw. perliczki), musiały więc być krzyżowane z białymi.Ogólnie gołębie postawne dzielą się na trzy odmiany: kaczuny, triasuny i zwisłoskrzydłe. Podstwową zasadą przy krzyżowaniu ras z grupy postawnych jest łączenie w ramach odmiany, więc na przykład rostowski x ałtajski ( czyli kaczun X kaczun). I od tej reguły są jednak odstępstwa.W wyniku krzyżowania rżewskich wstęgowych (zwisłoskrzydłe) z m.in. kazańskimi ( triasuny) powstały wołżańskie wstęgowe ( też zaliczane do zwisłoskrzydłych, ale o bardziej paradnej sylwetce). Z kolei po wołżańskich wstęgowych i kaczunach ( m. in. rostowskich) powstały czerwonopierśne i szalowe, obie rasy zaliczane do kaczunów.Z podobnej krzyżówki powstały sroki kurgańskie (zaliczane do triasunów).
No tak, "krzysiek" sprawę wyjaśnił dogłębnie. Z tym, że te krzyżówki i hodowle trwały dziesiątki lat
i rasy mają utrwalone cechy.
Tak na marginesie, to znam osobiście jednego hodowcę, który też zna zagadnienia ras wschodnich.
Pozdr.
i rasy mają utrwalone cechy.
Tak na marginesie, to znam osobiście jednego hodowcę, który też zna zagadnienia ras wschodnich.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
tylko ja nie mam białych zadałem tylko takie pytanie jakie by wychodziły młode!!Zjak pisze:Wszystko dobrze, tylko w rostowskich jednokolorowych nie ma odmiany białej. Czyli wiadomo, że nie wiadomo co to jest.michu1530 pisze:kaczuny(rostowskie pulsujące)
Pozdr.
Pozdrawiam
Artur.S
Artur.S

Witam.Do spowiedzi .Pozdrawiam.
A to cwaniaczek! Tu tęgie głowy piszą co wiedzą, a on sobie sprawdzian urządza.
Pozdr.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
Jutro Wam pokaże co z tego wychodzi ,jaka mieszanka wedlowska
Szukaj a znajdziesz
bo byłem ciekawy co by wyszło bo miałem czarnego samca a samicy nie miałem.
Pozdrawiam
Artur.S
Artur.S
Szukaj a znajdziesz