20 dni po kopulacji i nic ...
20 dni po kopulacji i nic ...
Witam czy gdy samica nie znosi jajka po 20 dniach od kopulacji to od razu znaczy że jeden z gołębi nie jest lężny czy mogą być inne przyczyny.
Re: 20 dni po kopulacji i nic ...
O tej porze gołębie pierzą się i mało jest gołębi które znoszą jajka
czyli na wiosnę mogą mieć mimo to?
- Marekjot
- Kontakt:
Cześć. O tej porze roku gołębie idą już na zasłużony odpoczynek. Nie powinno być już jajek w gniazdach. Moje dostają ten odpoczynek już w sierpniu. A odpowiedź na Twoje pytanie: oczywiście, że wiosną będą niosły jajka. Pozdro
Ja to rozumiem ale to była po prostu nowa para i dlatego te obawy dzięki za odpowiedzi
mam u siebie taką młoda parę która ma wlasnie mlodego. Chce zobaczyc wyniki jakie przyniesie docieplenie golebnika
A na jakie wyniki liczysz bo sory ale ja nie wiem
20 dni powiadasz....
mam samice która przestała się nieść..
i nie zniosła jajka od 2 lat.
paruje sie, siedzi na gnieździe ale jajka nie niesie.
4 letnia samica.
przy intensywnych lęgach i długim sezonie, samica moze się "wynieść" i w następnym roku nie zniesie jajka
powodem mogą być też leki, po intensywnych "kuracjach" lekowych może nastąpić zatrzymanie
mam samice która przestała się nieść..
i nie zniosła jajka od 2 lat.
paruje sie, siedzi na gnieździe ale jajka nie niesie.
4 letnia samica.
przy intensywnych lęgach i długim sezonie, samica moze się "wynieść" i w następnym roku nie zniesie jajka
powodem mogą być też leki, po intensywnych "kuracjach" lekowych może nastąpić zatrzymanie
A więc jeśli samica została zapłodniona to musi znieść jaja albo inaczej jedno z pary jest niepłodne czy może dobrowolnie nie znosić jaja bo odpowiedzi są różne i nie wiem
Jeżeli samica nie znosi jajek to na pewno ona jest bezpłodna i samiec nie ma z tym nic wspólnego.
maniu, mam nadzieje ze mlode nie padna z wyziebienia 

ja oddzielam samce od samic początkiem października aż odchowają ostatnie młode a jajka teraz złożone wyrzucam a te o których temat są nowe i stąd ten niepokójno53k pisze:maniu, mam nadzieje ze mlode nie padna z wyziebienia
bezpłodność samca nie ma nic do niesienia jajek.maniu pisze:A więc jeśli samica została zapłodniona to musi znieść jaja albo inaczej jedno z pary jest niepłodne czy może dobrowolnie nie znosić jaja bo odpowiedzi są różne i nie wiem
jak bezpłodny samiec naparuje samice, to jajka będą czyste
a jak samica nie niesie jajek to tak jak napisalem wyżej...
To wychodzi na to że nie mam co liczyć na młode od tej pary skoro tak to temat uważam za zamknięty
- Marekjot
- Kontakt:
A jesteś pewny, że do tej kopulacji doszło?
Tak widziałem to ale kopulowały się tylko raz w czasie gdy tego samego dnia inna para kopulowała o wiele więcej razy
- Marekjot
- Kontakt:
Możesz liczyć na młode i jestem na 99% pewny, że będą. Jest już późno, dlatego nie niesie jajek. Kilka moich par od dłuższego czasu siedziało w gniazdach, samce huczały i jajek nie ma do tej pory. A w sezonie były. Naprawdę rzadko się zdarza, żeby samica nie niosła jaj. U mnie nie zdarzyło się to ani razu od 4 lat. Trochę cierpliwości i nie daj się zwieść innym bo nie mają racji w tym przypadku. Pozdro
mimo tego że samica została już zapłodniona nie musi wcale mieć jaj ?Marekjot pisze:Możesz liczyć na młode i jestem na 99% pewny, że będą. Jest już późno, dlatego nie niesie jajek. Kilka moich par od dłuższego czasu siedziało w gniazdach, samce huczały i jajek nie ma do tej pory. A w sezonie były. Naprawdę rzadko się zdarza, żeby samica nie niosła jaj. U mnie nie zdarzyło się to ani razu od 4 lat. Trochę cierpliwości i nie daj się zwieść innym bo nie mają racji w tym przypadku. Pozdro
- Marekjot
- Kontakt:
Nie musiało dojść do zapłodnienia. Moje gołębie o tej porze również "udają", że się parują i tylko tyle... Trochę cierpliwości bo to w hodowli ważne. Daj im czas na wiosnę.
To dzięki
Ja swoje wczoraj rozdzieliłem wiec bede mial spokuj z jajkami chociaż czasami sie zdarzy ze któras samica sie złączy z inną samico i znioso jajka ale to rzadkość
A ńikt ńie spytał czy przed kopulacją była gra wstepna.
- Marekjot
- Kontakt:
Nie wnikałem już w tak pikantne szczegóły