czyste jajka
czyste jajka
Witam.nabyłem niedawno garłacze które miały już jajka i co się okazało że jajka były czyste teraz siedzą znowu według mnie jajka będą czyste
bo jak je prześwietlałem pod swiatło to niebyło żadnego zarodka pisklęcia
a siedzą 7dni co w takiej sytuacji robić słyszałem że można przyciąć pierze przy ogonie czy coś takiego wtedy jajka będa zapłodnione czy to prawda ? ptaki sa dla mnie wartosciowe prosze o radę.za odpowiedzi dzieki pozdrawiam!!!
bo jak je prześwietlałem pod swiatło to niebyło żadnego zarodka pisklęcia
a siedzą 7dni co w takiej sytuacji robić słyszałem że można przyciąć pierze przy ogonie czy coś takiego wtedy jajka będa zapłodnione czy to prawda ? ptaki sa dla mnie wartosciowe prosze o radę.za odpowiedzi dzieki pozdrawiam!!!
Miałem kiedyś podobną sytuacje z wajszkopami. O ile pamiętam chyba ze 4 razy miały czyste jajka i dopiero za piątym miały już zalęgnięte. Wyszło na to ze ptaki nie umiały się dobrze podeptać bo później za każdym razem jajka były już zalęgnięte. Napisz czy te ptaki to młode czy stare gołębie ?? O tym wycinaniu pierza przy ogonie też kiedyś słyszałem. Warto spróbować na pewno to im nie zaszkodzi. Możliwe też ze ktoś cie zrobił po prostu " w konia " i sprzedał ci trefne ptaki.
Witam .ptaki myslę że nie sa zbyt młode nie mają obrączek jak powiem że mają 5lat to wiele się nie pomylę kupiłem je na Allegro cena była przystępna i chyba Masz rację facet zrobił mnie w bambo poczekam jeszcze troche jak teraz bedą czyste jajka to może rozdzielę ptaki i sparuję z innymi garłaczami gorsza sprawa bo mam tylko jedną taką parę.Pozdrawiam dzieki za odp.
Przyczyna tego stanu rzeczy może być różna. Być może masz duże przepełnienie w gołębniku i ptaki nie mogą zakończyć kopulacji bo znajdujące się w pobliżu samce je atakuja. To akurat byłby najmniejszy problem. Gorzej jeżeli są bezpłodne na skutek przebytych chorób. Spróbuj podać im jeszcze jakieś kompleksowe witaminy, może to coś da. Ogon u garłaczy nie stanowi przeszkody przy zapłodnieniu (to nie pawiki) i szkoda je bez potrzeby oszpecać.
Mam problem z perukarzami. Mianowicie kompletnie nie potrafią wysiadywać jajek(nie grzeją ich lub siedzą obok, a po kilku dniach z nich schodzą. Być może dlatego że poprzedni właściciel podbierał im jajka
) Pierwsze jajka które im zabrałem były zalężone i mam już kilkutygodniowe młode. Ale dwie następne pary jajek były czyste. Nie wiem Czym to może być spowodowane skoro mają przycięte peruki, luz w gołębniku i parować też się potrafią skoro pierwsze jajka były zalężone.