mlautkie jajka... :(
- Grzesiek2f
- Kontakt:
mlautkie jajka... :(
dzis zauwazylem ze samica "kasztana" zniosla dwa jajeczka- jedno wielkosci paznokcia, a drugie nie jest jak nawet polowa normalnego. oczywiscie wyrzucilem te jajka, natomiast mam pytanie: Czy ta samica bedzie jeszcze niosla normalne jajka?
P.S. w ubieglym roku normalnie wychowywala swoje mlode...
P.S. w ubieglym roku normalnie wychowywala swoje mlode...
- Grzesiek2f
- Kontakt:
- Grzesiek2f
- Kontakt:
- jan kowalczys
- Kontakt:
- golebiewski
- Kontakt:
U mie sa dwa takie przypadki i tez u gdaĂąskich. Dwie niemieckie samice niosa male jajeczka. Z tym, ze jedna co jakis czas niesie normalnej wielkosci i wylega sie z niego mlody. Druga trzymam juz 2 sezon z nadzieja, ze moze w koĂącu cos sie uchowa. Caly ubiegly rok niosla male jajka. Poczatkowo byly to zupelnie malutkie i bez zoltek ale zauwazylem, ze z kazdym zniesieniem sa odrobine wieksze i zaczelo pojawiac sie zoltko. W tym roku zniosla tylko troche mniejsze, niestety byly niezaplodnione. Niedlugo beda nastepne, moze tym razem cos wyjdzie.jan kowalczys pisze:W zeszlym roku kupilem od Niemca Sroke GdaĂąska ktora 4 razy po kolei zniosla jedno malutkie jajeczko bez zoltka dopiero za 5 razem zniosla jedno malutkie a drugie normalne z ktorego wyklul sie mlody. Samica byla z 2003 roku.
Czy ktos moze spotkal sie z takim przypadkiem?
golebiewski
-
- Kontakt:
Witam!
Mialem taki przypadek u zakupionej na wiosne samicy srebrniaka.W izolatce zniosla jajko wielkosci paznokcia a skorupa byla miekka.Drugiego zniesc juz nie mogla i siedziala osowiala.Na trzeci dzien rano znalazlem ja martwa.Byc moze to jakas infekcja drog rodnych ja zabila.Nieraz takie objawy zachodza przy zmianie samca ale to rzadkosc.
Pozdrawiam.
Mialem taki przypadek u zakupionej na wiosne samicy srebrniaka.W izolatce zniosla jajko wielkosci paznokcia a skorupa byla miekka.Drugiego zniesc juz nie mogla i siedziala osowiala.Na trzeci dzien rano znalazlem ja martwa.Byc moze to jakas infekcja drog rodnych ja zabila.Nieraz takie objawy zachodza przy zmianie samca ale to rzadkosc.
Pozdrawiam.
Raspi
- Grzesiek2f
- Kontakt:
moja samica jeszcze jesienia ubieglego roku zniosla normalne jaja, niestety jej partner nie doczekal wiosny i zakupilem jej nowego samczyka. czy to moze byc powodem tego ze ona teraz zniosla tak malukie jajeczka?
Ostatnio zmieniony czw maja 10, 2007 2:51 pm przez Grzesiek2f, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
- Grzesiek2f
- Kontakt: