szczepienie mycosalmovirem
Re: szczepienie mycosalmovirem
Witam mycosalmovir jest już w hurtowniach wet do którego chodzę zamówił mi w dawce na 100szt cena 169zł
Ja płaciłem 150zł.,też na 100 szt.
- Hodowca_pl
- Kontakt:
Bardzo przepraszam aby na pewno chodzi o mycosalmovir a nie (salmovir)??
Pytam ponieważ byłem u dwóch różnych weterynarzy miesiąc temu aby dowiedzieć się o dostępność mycosalmoviru
Obaj mnie poinformowali że nie będzie on już produkowany a mają tą informację ze źródła.
I jedynym dostępnym produktem tej firmy jest salmovir.
A ja tu czytam że jest już dostępny-czy to nie jest pomyłka??
Pytam ponieważ byłem u dwóch różnych weterynarzy miesiąc temu aby dowiedzieć się o dostępność mycosalmoviru
Obaj mnie poinformowali że nie będzie on już produkowany a mają tą informację ze źródła.
I jedynym dostępnym produktem tej firmy jest salmovir.
A ja tu czytam że jest już dostępny-czy to nie jest pomyłka??
Pozdrawiam
http://www.biowet.pl/produkt,mycosalmovir,62
W spisie jest Mycosalmowir tylko nie wiem kiedy była aktualizowana strona
W spisie jest Mycosalmowir tylko nie wiem kiedy była aktualizowana strona

- Hodowca_pl
- Kontakt:
No tak ale ta strona i to Pozwolenie nr ... wisi od kilku lat.
Pozdrawiam
TAK na pewno myco, on już to ma dla mnie, ale odbiorę po weekendzie bo teraz mnie nie ma, salmovir też jest ale ja wolałem mycosalmovir
- Hodowca_pl
- Kontakt:
No to super będe musiał poszukać bardziej zorientowanego lekarza
,
Swego czasu ostrzegano mnie przed Myco bo podobno więcej wikłał mycoplazmy niż uodparniał przed nimi
i przez to kupa gołębi krótkodziobych ma problemy z drogami oddechowymi związane z mykoplazmami.
Ale mimo wszystko chyba w tym roku zaszczepie mycosalmovirem.

Swego czasu ostrzegano mnie przed Myco bo podobno więcej wikłał mycoplazmy niż uodparniał przed nimi
i przez to kupa gołębi krótkodziobych ma problemy z drogami oddechowymi związane z mykoplazmami.
Ale mimo wszystko chyba w tym roku zaszczepie mycosalmovirem.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
W dniu dzisiejszym dostępny jest: salmovir 100 dawek mycosalmovir 100 dawek i PM-VAC 100 dawek, Zoosal T 50 dawek, Columba 50 dawek i Colinak NH 65 dawek informacja z pierwszej ręki
.

W.K
czym polecałby Pan szczepić jako doświadczony hodowca?
-
- Kontakt:
To jest chyba najtrudniejsze pytanie 
Mi szczepionki dobiera weterynarz opiekujący się stadem
Ostatnie dwa lata szczepiliśmy Colinakiem NH i Zosalem T ale teraz przed łączeniem w pary zaszczepimy Salmovirem.

Mi szczepionki dobiera weterynarz opiekujący się stadem

Ostatnie dwa lata szczepiliśmy Colinakiem NH i Zosalem T ale teraz przed łączeniem w pary zaszczepimy Salmovirem.
W.K
Witam. Wczoraj byłem u weta po zaświadczenie o szczepieniu i przy okazji zapytałem o mycosalmowir, odpowiedział mi , że jak na razie niema i nic niewie aby miał być.
Jeśli ktoś rozprowadza to prawdo podobnie nielegalnie sprowadzany z Litwy, gdzie jest oficjalnie zarejestrowany.
Jeśli ktoś rozprowadza to prawdo podobnie nielegalnie sprowadzany z Litwy, gdzie jest oficjalnie zarejestrowany.
Raczej wątpie, żeby lekarz weterynarii posiadał nielegalny produkt, w każdym razie ma go w gabinecie.
-
- Kontakt:
Mycosalmovir jest oficjalnie zarejestrowany na polski rynek. Więc można go kupić w większości hurtowni weterynaryjnych! Może "twój" weterynarz nie handluje mycosalmowirem, ale po co opowiada takie głupoty. Ostatnio napisałem jakie szczepionki są dostępne w POLSCE, jest to pewna informacja więc nie ma nad czym debatować.przy okazji zapytałem o mycosalmowir, odpowiedział mi , że jak na razie niema i nic niewie aby miał być.
W.K
- czeskikret
- Kontakt:
W górze kalwarii jest po 130zł dawka na 100 gołębi, niezły naciągacz ten Twój wetWitam mycosalmovir jest już w hurtowniach wet do którego chodzę zamówił mi w dawce na 100szt cena 169zł

czeskikret.flog.pl
- arek5959
- Kontakt:
Ja już szczepię 3 rok kombinacją colinak NH + zoosalt i uważam że te 2 szczepionki działają najlepiej ze wszystkich wynalazków.
Szczepił ktoś już nią z tej nowej partii, dzisiaj kupiłem, ale trochę się jej boje, czekam na wieści..
- Hodowca_pl
- Kontakt:
Do kiedy ta szczepionka tz:mycosalmovir ma datę ważności??
I tak się zastanawiam czy to zezwolenie na obrót nie skończy się za miesiąc ja to było w poprzednim roku czy mają je na dłuższy okres czasu??
I tak się zastanawiam czy to zezwolenie na obrót nie skończy się za miesiąc ja to było w poprzednim roku czy mają je na dłuższy okres czasu??
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Witam czy wie ktos jakie są ceny mycosalmoviru 20, 50 ,100 dawek?
podobno dostępna jest tylko 100 ja płaciłem 169
witam .
W sprzedaży występuje po 100 dawek .. cena około 130 -150pln.
nadmienię tylko ,że mykosalmowir jest szczepionką kompletną, możemy uzupełnić sczepienie colinakiem nh z uwagi na skojarzenie z wirusem hesperswirozy . pozdr
W sprzedaży występuje po 100 dawek .. cena około 130 -150pln.
nadmienię tylko ,że mykosalmowir jest szczepionką kompletną, możemy uzupełnić sczepienie colinakiem nh z uwagi na skojarzenie z wirusem hesperswirozy . pozdr
Mycosalmowir,który kupiłem ma okres ważności do końca 2012 r.
Ja mam salmovir ale jakoś boję się użyć :/ ptaki przygotowane do szczepienia temp. też nie jest zła bo stała w gołębniku +5 ale jakoś waham się....
-
- Kontakt:
Ryzyk fizyk
Lepiej teraz zaryzykować niż potem mieć problemy z ewentualną chorobą 

W.K
Zaszczepione salmovirem....
Zobaczymy co będzie.
Zobaczymy co będzie.
Będzie wszystko dobrze.