P-WKHGW jest pierwszym i aktualnie jedynym stowarzyszeniem zrzeszającym przede wszystkim hodowców gołębi wysokolotnych,
posiadającym osobowość prawną. Aktualnie zrzeszamy ponad 40-tu hodowców. Od roku 2008 systematycznie organizujemy loty konkursowe. Niektóre loty konkursowe w kat. rasowych naszych hodowców zasługują na podkreślenie np :
Czas lotu konkursowego „Orlików” 04h 41’ (hod. Andrzej Chyl, 2013r)
Czas lotu konkursowego „Górnych zamojskich” 07h 59’ (hod. Andrzej Chyl, 2014r)
Czas lotu konkursowego „Górnych zamojskich” 09h 09’ (hod. Tadeusz Gnatek,2014r, goł. młode)
Czas lotu konkursowego „Tiplerów zagłębiowskich” 08h 050’ (hod. Tadeusz Gnatek, 2011r)
Więcej informacji o naszej działalności znajduje się na naszej stronie internetowej. Adres podałem w poprzednim wpisie, znajduje się on również na plakacie.
Ad. Arkad2007
Kim Pan jest wiem doskonale, wiedzą również uczestnicy naszego klubowego forum:
https://pwkhgw.fora.pl/
Jest Pan na nim stałym, niemal codziennym, bywalcem. Są dni, gdy zagląda Pan tam wielokrotnie (sprawdziłem). Dlatego
odpowiedź na pytanie, które Pan tu uporczywie zadaje, powinien Pan znać.
Więc, po co ta szopka?
W przeszłości mógł Pan również uzyskać odpowiedź na inne, moim zdaniem bardziej istotne pytanie;
ile mogą fruwać Pańskie gołębie:
tadeuszg123 pisze:Szanowny panie Arkadiuszu widzę że popsułem panu przypadkowo dobre samopoczucie,jest mi przykro.Jeżeli chodzi o tipplery zagłębiowskie to był to mój krótki 3 letni epizod tak że może spać pan spokojnie.Co do rasowości tych gołębi nie jestem znawcą,nigdy nie przywiązywałem do nich większej wagi.a tym bardziej je krzyżować .Zdobyłem je całkiem przypadkowo,wiem że pochodziły z Sosnowca.Jeżeli ma pan zastrzeżenia to proszę kirować je do swoich kolegów.Twierdzi pan że te gołębie nie mogą tak długo latać powiem tak jest pan w błędzie jeżeli pan chce to zrobimy eksperyment ja wyśle obrączki pan przyśle gołębie,zrobię konkurs i odeślę je z wynikiem,pozdrawiam wszystkich malkontentów którzy prócz krytyki nie potrafią niczego zrobić ani osiągnąć,ale to taka natura polaka. Pozdrawiam Tadeusz G
http://www.pwkhgw.fora.pl/klub-kluby-st ... .html#4730
Z możliwości tej, Pan nie skorzystał.
Ironizuje Pan z niektórych naszych hodowców, którzy z powodzeniem stosują krzyżówki między rasowe, tymczasem w przeszłości przysłał Pan ówczesnemu członkowi klubu, tipplera zagłębiowskiego (jasnego), ojca tych jasnych gołębi:

Przesyłkę dodatkowo obarczył Pan informacją, że gołąb ten pochodzi od wybitnego hodowcy.
Współczuję, ale więcej pomóc Panu nie mogę.
Zdrowia życzę.