Wystawa w Warszawie 10-11 stycznia 2015
Wystawa w Warszawie 10-11 stycznia 2015
Wystawa w Warszawie (Warszawski Związek Hodowców Gołębi Rasowych i Drobiu Ozdobnego)
lokalizacja: Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14, Warszawskie Centrum EXPO XXI
termin od: 10-01-2015 do: 11-01-2015
Czy ktoś z okolic Krakowa wybiera się na tą wystawę (sobota)?
lokalizacja: Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14, Warszawskie Centrum EXPO XXI
termin od: 10-01-2015 do: 11-01-2015
Czy ktoś z okolic Krakowa wybiera się na tą wystawę (sobota)?
-
- Kontakt:
Re: Wystawa w Warszawie 10-11 stycznia 2015
Witam.Mam zamiar odwiedzić tą wystawę, prawdopodobnie w niedzielę.Mam blisko [50km.] co będzie zobaczymy.
Ja jade w niedziele i tez mam blisko (70km). Licze ze bedzie cos ciekawego na wystawie i gieldzie, oby bylo lepiej niz w zeszlym roku.
czajki.bloog.pl
ja jadę w sobotę ale wracam w niedzielę, jak coś to wolne miejsce jest
Ja mam daleko i też będę .
Jeśli ktoś wybiera się pociągiem w sobotę, chętnie się z kimś zgadam.
Podpowiadam, że można skorzystać z TLK, imienny bilet podróżnika, klasa II 74pln a klasa I 104pln (ważny od godziny 19.00 w piątek do 6.00 w poniedziałek).
Podpowiadam, że można skorzystać z TLK, imienny bilet podróżnika, klasa II 74pln a klasa I 104pln (ważny od godziny 19.00 w piątek do 6.00 w poniedziałek).
Właśnie skorzystam z okazji TLK, wyruszam o 23-ej ze Stargardu Szczecińskiego.piobar pisze:Jeśli ktoś wybiera się pociągiem w sobotę, chętnie się z kimś zgadam.
Ja też mam blisko (35km) i jadę w piątek, sobotę i niedzielę a nocował będę w domu

Też bym pojechał, ale mam trochę daleko ........
Mogę wysłać po Ciebie jakąś taczkędarecki pisze:Też bym pojechał, ale mam trochę daleko ........

Ja jadę w niedzielę mam 270 km 

juz tradycyjnie 
prosilbym o fotografie sroczki krotkodziobej, motyla warszawskiego, krymki bialostockiej oraz wywrotka mazurskiego... moze do tego karta ocen
kilku forumowiczow, kalinii w szczegolnosci zaczelo nagrywac klipy, moze to rozwiazanie lepsze niz foto.
Z gory dziekuje

prosilbym o fotografie sroczki krotkodziobej, motyla warszawskiego, krymki bialostockiej oraz wywrotka mazurskiego... moze do tego karta ocen

kilku forumowiczow, kalinii w szczegolnosci zaczelo nagrywac klipy, moze to rozwiazanie lepsze niz foto.
Z gory dziekuje
- adrian-a73
- Kontakt:
Panowie od której jest czynny ten teatrzyk?
Gielda od 6, a wystawa od 8 chyba. Dzis podobno ogromna gielda byla.
czajki.bloog.pl
Ciekawe czy Araby z klatka na kolkach znowu byliczajek pisze:Gielda od 6, a wystawa od 8 chyba. Dzis podobno ogromna gielda byla.
Proszę o podesłanie wyników krymki polskiej.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
Można? Można!
Wreszcie zrobiono coś dla gołębi... z tyłu klatek osłonione, boki uniemożliwiają przeciskanie się gołębia do sąsiada, no i ruszt. Wielki szacun inicjatorom tych zmian jakże prostych ale zapewne ptaszki gdyby mogły mówić to by podziękowały za mniejszy stres. A tutaj relacja, cuda się zdarzają Panowie
https://www.dropbox.com/sh/33tbe9qvf8vc ... FiHOa?dl=0
Wreszcie zrobiono coś dla gołębi... z tyłu klatek osłonione, boki uniemożliwiają przeciskanie się gołębia do sąsiada, no i ruszt. Wielki szacun inicjatorom tych zmian jakże prostych ale zapewne ptaszki gdyby mogły mówić to by podziękowały za mniejszy stres. A tutaj relacja, cuda się zdarzają Panowie
https://www.dropbox.com/sh/33tbe9qvf8vc ... FiHOa?dl=0
Czy wystawiał ktoś krymki hamburskie? Jeżeli ktoś ma zdjęcia tej rasy z wystawy to proszę o podesłanie. Dzięki
-
- Kontakt:
Witam
Byłem w sobotę i moją uwagę "przykuły" dwa srebrniaki Bo tylko nimi byłem zainteresowany
Był to samczyk i samiczka Wiem że sprzedawał je pan z Krakowa Gołębie długo nie musiały czekać na nowego właściciela Troszkę szkoda że nie kupiłem samczyka No ale takie jest życie
Byłem w sobotę i moją uwagę "przykuły" dwa srebrniaki Bo tylko nimi byłem zainteresowany
Był to samczyk i samiczka Wiem że sprzedawał je pan z Krakowa Gołębie długo nie musiały czekać na nowego właściciela Troszkę szkoda że nie kupiłem samczyka No ale takie jest życie
\HKrystian pisze:Czy wystawiał ktoś krymki hamburskie? Jeżeli ktoś ma zdjęcia tej rasy z wystawy to proszę o podesłanie. Dzięki
Niestety nikt nie wystawiał krymków hamburskich były tylko białostockie

jarooo-24.flog.pl
[quote="adammo87"]Można? Można!
Wreszcie zrobiono coś dla gołębi... z tyłu klatek osłonione, boki uniemożliwiają przeciskanie się gołębia do sąsiada, no i ruszt. Wielki szacun inicjatorom tych zmian jakże prostych ale zapewne ptaszki gdyby mogły mówić to by podziękowały za mniejszy stres.
Nie wiem czy za ruszta to ptaszki są wdzięczne ja widziałem że wszystkie mocno łapciate to się tylko przewracały i nie potrafiły przyjąć poprawnej postawy.
To samo było w Białymstoku też wprowadziliśmy ruszta dla łapciatych aby nie brudziły sobie piór na nogach, ale był to chyba nietrafiony pomysł. Wszystkie krymki siedziały na kolanach zamiast stać na prostych nogach.
I moje zdjęcia z wystawy cz.I
https://plus.google.com/photos/10727899 ... eG79ZzIiQE
Wreszcie zrobiono coś dla gołębi... z tyłu klatek osłonione, boki uniemożliwiają przeciskanie się gołębia do sąsiada, no i ruszt. Wielki szacun inicjatorom tych zmian jakże prostych ale zapewne ptaszki gdyby mogły mówić to by podziękowały za mniejszy stres.
Nie wiem czy za ruszta to ptaszki są wdzięczne ja widziałem że wszystkie mocno łapciate to się tylko przewracały i nie potrafiły przyjąć poprawnej postawy.

I moje zdjęcia z wystawy cz.I

https://plus.google.com/photos/10727899 ... eG79ZzIiQE
Tym razem zdjęcia szybciej Panie 
Jednak z tym rusztem się zgodzę. Ale gołębie chyba były spokojniejsze co?

Jednak z tym rusztem się zgodzę. Ale gołębie chyba były spokojniejsze co?
Z rusztem na podłodze i oddzielenie tekturą poszczególnych rzędów to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Kto odpowiednio przygotował gołębie do wystawy to łapci sobie nie brudziły i wygląda to estetycznie. Kto przywiózł o....e gołębie to i takie pozostały. Chwała organizatorom za to przygotowanie. Kosztowało więcej pracy ale było warto. A postawa czy przewracanie, bez przesady. Jak się gołębia nie straszy, czy szturcha wskaźnikiem to i nie będzie uciekał i się przewracał.
Gołębie mocno łapciate nie przyzwyczajone do rusztu , a większa liczba hodowców ich nie stosuje bo łamią sobie o nie łapcie nie będą zachowywały się naturalnie.