Gdański Wysokolotny
- golebiewski
- Kontakt:
Tak przy okazji, Panie Tomku czy ma Pan jeszcze zolte, bo na PaĂąskich fotkach w Golebniku nie ma juz zdjec ptakow w tym kolorze?
Mam od Pana samiczke, ktora tak dziwnie sie pierzyla. Piekny wyszedl
z niej piekny ptak, piekna linia glowy, korona, postawa, ogon tylko oczko pozostalo ciemne.
Pytam sie bo bede potrzebowal samczyka zoltego, gdyz nabyty
w Poznaniu, niestety okazal sie nieplodny.
Mam od Pana samiczke, ktora tak dziwnie sie pierzyla. Piekny wyszedl
z niej piekny ptak, piekna linia glowy, korona, postawa, ogon tylko oczko pozostalo ciemne.
Pytam sie bo bede potrzebowal samczyka zoltego, gdyz nabyty
w Poznaniu, niestety okazal sie nieplodny.
golebiewski
GdaĂąski Wysokolotny
Panie Golebiewski co do tego zoltego samca to radzilbym mu podciac o pare cm. ogon i moze wtedy doczeka sie Pan po nim mlodych u mnie to podzialalo u samca ktorego rowniez zamierzalem wykasowac z hodowli a tak mam po nim ladne mlodki i to tej samej rasy.No a tak wogule jestem tu nowy wiec wszystkich witam i sluze rada !!! :lol: :lol: :D :D
- golebiewski
- Kontakt:
Fakt, ze ma niezly ogon ale dawno juz przycialem, zmienilem samiczke i niestety nic to nie dalo. Znam te nymery, kiedys przez niemal 10 lat trzymalem pawiki wysokiej klasy, co tam sie dopiero dzialo, ciagle niezaplodnione jajka, 1-2 mlodych w sezonie od dobrej pary (srednica ogonow ok 35cm). GdaĂąski przy tym to nie ma ogona.
golebiewski
- golebiewski
- Kontakt:
Dobrze jest tez poobserwowac ptaszki jak sie parza. Czasami nie ma warunkow do prawidlowego krycia: inne rozganiaja, czy ptaki np. probuja to robic w zbyt niskim gnieÂździe czy postojowce lub w innym czesto dziwnym miejscu.matisliwa pisze:Jak to sie robi z tym przycinaniem ogonu?? Slyszalem o tym, ale jeszcze tego nie praktykowalem. Mam juz drugie jajka po bardzo dobrej parze ktore sa nie zalezone.
golebiewski
- Grzesiek2f
- Kontakt:
Do kol. Golebiewsky'ego:P
Hoduje golebie w tych kolorach, co do tej pory-nic sie nie zmienilo. Zajrzalem do galerii- nie wiem jak to sie stalo ale tych nowszych zdjec nie ma. To jest stara-nieaktualna galeria. Jak bede mial chwile to zrobie nowe zdjecia i zalacze.
O samcu bede pamietal.
Pozdrawiam:
T.S.
Hoduje golebie w tych kolorach, co do tej pory-nic sie nie zmienilo. Zajrzalem do galerii- nie wiem jak to sie stalo ale tych nowszych zdjec nie ma. To jest stara-nieaktualna galeria. Jak bede mial chwile to zrobie nowe zdjecia i zalacze.
O samcu bede pamietal.
Pozdrawiam:
T.S.
- golebiewski
- Kontakt:
moze popatrzycie na te sokoly http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=199947327
Co sadzicie o tym golebiu ?
http://www.allegro.pl/item201837898_gda ... arto_.html
http://www.allegro.pl/item201837898_gda ... arto_.html
Zgadzam sie nawet ladny tyle ,ze ma dwa bledy :
1.Ciemny dziob.
2.Ciemne pazurki.
Moze z biegiem czasu w co watpie dziobek i pazurki rozjasnia sie .
Sam widzialem juz golabki koloru niebieskiego tej rasy z takim defektem , rowniez byly niczego sobie , sam posiadam samiczke czarna z ciemnymi pazurkami i niestety przenosi te ceche na potomstwo z ktorego zawsze jeden w gnieÂździe ma taki blad.Moze nie znaczny ale zawsze.
Wspomne , ze dopuszczalne jest aby golebie koloru niebieskiego , czarnego , czarne sroki mogly miec tzw. "muche" na dziobie (taka ciemna plamka na gornej czesci dzioba dla nie wtajemniczonych.
1.Ciemny dziob.
2.Ciemne pazurki.
Moze z biegiem czasu w co watpie dziobek i pazurki rozjasnia sie .
Sam widzialem juz golabki koloru niebieskiego tej rasy z takim defektem , rowniez byly niczego sobie , sam posiadam samiczke czarna z ciemnymi pazurkami i niestety przenosi te ceche na potomstwo z ktorego zawsze jeden w gnieÂździe ma taki blad.Moze nie znaczny ale zawsze.
Wspomne , ze dopuszczalne jest aby golebie koloru niebieskiego , czarnego , czarne sroki mogly miec tzw. "muche" na dziobie (taka ciemna plamka na gornej czesci dzioba dla nie wtajemniczonych.