Garlacze
Garlacze
Czy hodujecie garlacze?Jak tak to podajcie rase oraz to co sklonilo Was to hodowli tego typu golebi.Jakie spotykaja was problemy w hodowli?
Ja osobiscie uwazam garlacze za wspaniale golebie,glownie ze wzgledu na ich piekny wyglad.Hoduje stawaki,gornoslaskie i siodlate.Hodowla zajmuje sie od niedawna,ale z tego co wiem,czesto nie radza sobie z wykarmieniem mlodych,ale w moim wypadku nie wyglada to najgorzej.
Czasem zdarza sie ze golebiowi zawisa gardlo(nie moze strawic pokarmu)
Ale zazwyczaj jest to przejciowe
Ja osobiscie uwazam garlacze za wspaniale golebie,glownie ze wzgledu na ich piekny wyglad.Hoduje stawaki,gornoslaskie i siodlate.Hodowla zajmuje sie od niedawna,ale z tego co wiem,czesto nie radza sobie z wykarmieniem mlodych,ale w moim wypadku nie wyglada to najgorzej.
kol. janie czy to nie przypadkiem Garlacz Czeski Siodlaty lapaciaty
,
mam pare czerwonych, kupilem je jako 1.5 roczne zaczely sie niesc w wieku 2 lat z hakiem, teraz maja 3 lata i mysle,ze moze jakiegos mlodzika sie dochowam jeszcze bo do tej pory jednego wychowaly...
, mimo duzej ilosci zniesionych jaj
pozdrawiam

mam pare czerwonych, kupilem je jako 1.5 roczne zaczely sie niesc w wieku 2 lat z hakiem, teraz maja 3 lata i mysle,ze moze jakiegos mlodzika sie dochowam jeszcze bo do tej pory jednego wychowaly...

pozdrawiam

....::::::::FoR WhOm ThE BeLl ToLs::::::::.....
garlacze gornoslaskie koroniaste
Witam!!! kolegow hodowcow ja wlasnie dorzucilem do mojej hodowli pare garlaczy gornoslaskich koroniastych nie mam jeszcze doswiadczenia w pracy hodowlanej nad ta rasa moze hoduje ktos ta rase dluzej i podzieli sie ze mna spostrzezeniami. Czy sa trudne w hodowli czy mlode odchowuja i wogule jakies informacje o tej rasie. POZDRAWIAM!!!
PITERO
Re: Garlacze
hoduje od niedawna garlacze pomorskieBanan pisze:Czy hodujecie garlacze?Jak tak to podajcie rase oraz to co sklonilo Was to hodowli tego typu golebi.Jakie spotykaja was problemy w hodowli?
Re: Garlacze
poszukuje czarnej samicy garlacza pomorskiego pilniezdzislaw pisze:hoduje od niedawna garlacze pomorskieBanan pisze:Czy hodujecie garlacze?Jak tak to podajcie rase oraz to co sklonilo Was to hodowli tego typu golebi.Jakie spotykaja was problemy w hodowli?
witam
mam pare garlaczy gornoslaskich koroniastych.niestety nie mogie nic o nich powiedziec bo mam je krotko.zamierzam jednak wymienic je na pare garlaczy czeskich sodlatych lapciatych,ewentualnie na pare pomorskich bo te rasy bardziej mi sie podobaja.czy te wymienione rasy garlaczy sa spokojne czy maja raczej "awanturniczy" charakter?interesuje mnie to bo garlacze to duze golebie a u mnie w golebniku beda musialy mieszkac z rasami ozdobnymi takimi jak pawiki,kaczuny rostowskie itp. i nie chce zeby moja hodowla byla bardzo konfliktowa.co sadzicie o takim zestawieniu? pozrawiam.
mam pare garlaczy gornoslaskich koroniastych.niestety nie mogie nic o nich powiedziec bo mam je krotko.zamierzam jednak wymienic je na pare garlaczy czeskich sodlatych lapciatych,ewentualnie na pare pomorskich bo te rasy bardziej mi sie podobaja.czy te wymienione rasy garlaczy sa spokojne czy maja raczej "awanturniczy" charakter?interesuje mnie to bo garlacze to duze golebie a u mnie w golebniku beda musialy mieszkac z rasami ozdobnymi takimi jak pawiki,kaczuny rostowskie itp. i nie chce zeby moja hodowla byla bardzo konfliktowa.co sadzicie o takim zestawieniu? pozrawiam.
Ja hoduje garlacze pomorskie tylko w kolorach bialym i niebieskim.
Narazie posiadam tylko cztery pary, a zbudowalem dla nich nowy i dosc duzy golebnik na co najmniej 50 ptakow, a w tym sezonie hcialbym dochowac sie troche mludkow wiec na razie nie bende sprzedawal golebi.
Pozdrawiam wszystkich hodowcow garlaczy pomorskich.
Narazie posiadam tylko cztery pary, a zbudowalem dla nich nowy i dosc duzy golebnik na co najmniej 50 ptakow, a w tym sezonie hcialbym dochowac sie troche mludkow wiec na razie nie bende sprzedawal golebi.
Pozdrawiam wszystkich hodowcow garlaczy pomorskich.
Ja hoduje garlacze pomorkie(niebieskie i biale),slaskie koroniaste(rozne kolory) i angielskie(czerwone,zolte i niebieskie).Wedlug mnie garlacze to najladniejsze golebie.Najmniej problemow sprawiaja slaskie.Dobrze chowaja mlodych i nie choruja.Mam w tej chwili na sprzedanie samice niebieska pomorska.Jestem ze Skierniewic(lodzkie).
Ankieta/Garlacze
Dwie pary hanackich niebieskich piekne zdrowe mlode.Czarne hanackie oraz trzecia para niebieskich zamarly podczas wykluwania sie.Podejrzewalem najgorsze,ale po zastanowieniu sie sklonny jestem zrzucic wine na roztocza."lysy" jest czarny samiec i niebieska samica.Czy podzielacie moje zdanie?Pozdrawiam.
gerlacze
Przed legami dostaly po tabletce Spatrixu do dzioba.Obserwowalem czarne hanackie.Sa to mlode ptaki .Pierwsze ich legi.Zauwazylem iz samiec czesto stal nad gniazdem zamiast siedziec.Poniewaz to ten z lysym wolem wykombinowalem iz to roztocza (swedzenie) nie pozwalaja mu na dobre wysiadywanie.Badalem pomiot wszysto jest w normie.Druga para hanackich siedziala na jednym swoim jajku drugie bylo po karierach,obydwa mlode zamarly podczas klucia.Ta para liczy sobie juz kilka wiosen i tu samica ma lyse wole.Sam nie wiem co to moze byc.Pozdrawiam.
Garlacze
Czy nic ciekawego w temacie garlacze sie nie dzieje?Umnie piec hanackich i jeden siodlaty opuscily golebnik.Czarne hanackie tym razem szczesliwie sie wylegly.Jest tez jeden maly po zoltych hanackich oraz jeden po czarnych pomorskich.Dwie pary siodlatych siedza na jajkach.Pozdrawiam.
Garlacze
Zbiter miales racje obok kataru czesc golebi mialo rzesistka.Dziekuje za trafna diagnoze,przepraszam,ze tak pozno.Pozdrawiam.