Sroczka Polska Krótkodzioba
Re: Sroczka Polska Krótkodzioba
A myślałem, że masz tak dobre gołębie, że od razu jesteś numero UNO... czyżby anus zaciśnięty do granic możliwości.
P.S.- tak w gwoli ścisłości coś mam przeczycie, że mod wywali ostatnie 3 strony
P.S.- tak w gwoli ścisłości coś mam przeczycie, że mod wywali ostatnie 3 strony

Ostatnio zmieniony sob lis 17, 2012 5:09 pm przez duszekM, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak gwoli ścisłości- to wątek dot. hodowli a nie wzajemych "wytyków", więc kończę...
i nie odpowiadam na "zaczepki"..

No to dałeś się Panie Maćku podpuścić
Wiadomo nerwy puszczają ,ale trzeba pilnować tego co się pisze .
Ludzie szli do Pana Błasiaka po materiał hodowlany ( jego materiał ) ,a tu zostali wy....ni
Raczej nie przedstawia to waszego regionu ,jako uczciwego miejsca zakupu materiału do hodowli...............
Ciekawe jak czują się ci wszyscy '' ŁYKAJĄCY " ,płacący duże pieniądze .
Opowiadali znajomym ,że nabyli ptaki od najsłynniejszego hodowcy sroczek ......... a tu co ................

Wiadomo nerwy puszczają ,ale trzeba pilnować tego co się pisze .
To zdanie daje dużo do myśleniaarbiter pisze: a łykać to łykali jak już wcześniej pisałem od śp. JB nasze odpady...![]()
. I

Ludzie szli do Pana Błasiaka po materiał hodowlany ( jego materiał ) ,a tu zostali wy....ni

Raczej nie przedstawia to waszego regionu ,jako uczciwego miejsca zakupu materiału do hodowli...............
Ciekawe jak czują się ci wszyscy '' ŁYKAJĄCY " ,płacący duże pieniądze .
Opowiadali znajomym ,że nabyli ptaki od najsłynniejszego hodowcy sroczek ......... a tu co ................

Ostatnio zmieniony sob lis 17, 2012 5:09 pm przez duszekM, łącznie zmieniany 1 raz.
arbiter pisze: a łykać to łykali jak już wcześniej pisałem od śp. JB nasze odpady...![]()
. I
Nie przypominam sobie abym to pisał a jest nad tym mój nick.
Nie ..nie domyślam sięduszekM pisze: Nie ten region- gdzie po spierzeniu można poduszki robić z niepotrzebnych piór- a wiem, że takie gołąbki "hodowcy" sprzedają. ( Pewnie domyślasz się o czym piszę)- po sezonie -jesienią- niespodzianka- czemu te młode takie "dziwne?" Pieniążki też niemałe płacąc za stare.

Możesz tu wszystkim powiedzieć o jaki region chodzi

Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2012 4:49 pm przez darecki, łącznie zmieniany 2 razy.

Ostatnio zmieniony sob lis 17, 2012 5:10 pm przez duszekM, łącznie zmieniany 1 raz.
toc to mafia golebiarska a nie hobby, ja pier...
Witam ponownie
Duszek Ci Wielcy i tak nie kupowali od P.Jana tylko wyporzyczli gołębie.Wiesz otym doskonale.Zresztą już i w tym roku były telefony z takim zapytaniem do innych hodowców . Akurat do Ciebie . Waldka i Strumiana się wstydzili.
A tak apropo to ilu hodowców z tego tematu na forum wystawiało sroczki na wystawach wyliczam
Gemu$ .DuszeM
Ktoś coś dożuci
Duszek Ci Wielcy i tak nie kupowali od P.Jana tylko wyporzyczli gołębie.Wiesz otym doskonale.Zresztą już i w tym roku były telefony z takim zapytaniem do innych hodowców . Akurat do Ciebie . Waldka i Strumiana się wstydzili.
A tak apropo to ilu hodowców z tego tematu na forum wystawiało sroczki na wystawach wyliczam
Gemu$ .DuszeM
Ktoś coś dożuci
A i tak obecnym Mistrzem Polski w tej rasie jest.B.Strumian Tomaszów Polska.
Po tylu latach nie wystawiania
Irkowi dał prezent Stefan (przepraszam Pan Stefan)na lokalnej wystawie w Warszawie.
Żółta samica Ok ale te czerwone to porażka (korony bez rozet.toporem poucinane dziby)
Po tylu latach nie wystawiania
Irkowi dał prezent Stefan (przepraszam Pan Stefan)na lokalnej wystawie w Warszawie.
Żółta samica Ok ale te czerwone to porażka (korony bez rozet.toporem poucinane dziby)
Markoww
Wiesz cos więcej na temat tez żółtej sroczki B. Strumiana z wystawy w Tomaszowie Maz???
Takich gołębi nie wyciąga sie przecież z rękawa na zawołanie.
Wiesz cos więcej na temat tez żółtej sroczki B. Strumiana z wystawy w Tomaszowie Maz???
Takich gołębi nie wyciąga sie przecież z rękawa na zawołanie.
Ktora to samica taka wybitna? nie moge znalezc
Przepraszam z góry że się wtrącę w temat srosczki nie hodując tej rasy.Byłem wczoraj u znajomego z Krakowa ,był u niego zaprzyjaźniony hod.z Londynu.Obydwaj panowie hodują sroczki,więc powiedziałem że śledzę forum w temacie tej rasy.Zapytałem obu Panów jak by mieli możliwość wyboru kilku najlepszych ptaków od jakiegoś hodowcy,to gdzie by pojechali.Z uśmiechem na twarzy powiedzieli Pan Waldek Nowakowski.Mogłem przekręcicić nazwisko.Usłyszałem że w jego ptakach jest powtarzalność,gołębie piękne dające piękne młode.Mam też znajomego z innej części Polski,też z tego co wiem to ma dobrej klasy sroczki i też twierdzi że Pan Waldek jest kozakiem w tej rasie.
W 2006 wystawa Lipsk początek rejestracji wzorca Sroczki Polskiej Krótkodziobej w strukturach Europejskich. Pierwsze sukcesy na arenie europejskiej Wstęga Landu Saksoni dla Sroczek wystawionych przez Waldemara Nowakowskiego , wyróżnienie dla Macieja Duchewicza(obaj Włocławek)
legendy kraza a zdjec ni ma w sieci :/lewap125 pisze:W 2006 wystawa Lipsk początek rejestracji wzorca Sroczki Polskiej Krótkodziobej w strukturach Europejskich. Pierwsze sukcesy na arenie europejskiej Wstęga Landu Saksoni dla Sroczek wystawionych przez Waldemara Nowakowskiego , wyróżnienie dla Macieja Duchewicza(obaj Włocławek)
MARCIN128 robisz reklame.
Jąką reklamę,nie znając kolesia a tym bardziej że nie hoduje tej rasy.major1233 pisze:MARCIN128 robisz reklame.
Kruca bomba nie było mnie kilka dni i nie ma kto przyhamować towarzystwa... lub jak to napisał Szanowny Kolega "mącić"
Ktoś mówił o Mistrzu Polski... Tomaszów M. itp ok nie ma co odbierać pucharów i medali pytanie tylko NA TLE JAKIEJ KONKURENCJI ?
Dwa kolega z UK, kolega drugi zebrali się i powiedzieli Pan Waldek i jego Sroczki są najlepsze... czy tak ma wyglądać Sroczka jak jego Sroczki ? Bo widziałem co przywiózł na wystawę Ogólnopolską w Wawie i to były zwykłe średniaki a chciał za nie jak za nowego Malucha za słusznie minionych czasów a gołębie były zwyczajnie średniej jakości.

Ktoś mówił o Mistrzu Polski... Tomaszów M. itp ok nie ma co odbierać pucharów i medali pytanie tylko NA TLE JAKIEJ KONKURENCJI ?
Dwa kolega z UK, kolega drugi zebrali się i powiedzieli Pan Waldek i jego Sroczki są najlepsze... czy tak ma wyglądać Sroczka jak jego Sroczki ? Bo widziałem co przywiózł na wystawę Ogólnopolską w Wawie i to były zwykłe średniaki a chciał za nie jak za nowego Malucha za słusznie minionych czasów a gołębie były zwyczajnie średniej jakości.
To w końcu laleczki czy średniaki? Zdecyduj sięarbiter pisze:Obok mnie stał gość co miał parkę sroczek czerwonych i mogę powiedzieć jedno LALECZKI ale chciał za nie 10 tys zł.

Zależy do czego porównać... i chyba pochopnie kiedyś to napisałem.
Decyduję się, nie takie laleczki chociaż jedno przyznam zadbane były. Czyżbyś szukał haków
Decyduję się, nie takie laleczki chociaż jedno przyznam zadbane były. Czyżbyś szukał haków

Nie, niczego nie szukam. Dziwię się tylko, że raz piszesz jakie ładne a później już się nie podobają. Wzorzec się od tamtego czasu nie zmienił... 
http://www.golebnik.pl/wzorce/grupa9/sr ... dzioba.htm

http://www.golebnik.pl/wzorce/grupa9/sr ... dzioba.htm
Hmm a nie mogę zmienić zdania ?
To chyba dopuszczalne w naszych normach społecznych.
To chyba dopuszczalne w naszych normach społecznych.
Ze sroczkami tak jak z kobietami - jeden lubi szczupłe a drugi takie bardziej zaokrąglone. Ze sroczek trzech hodowców złożył bym w tej chwili jedną idealną
.

Zmiana zdania jak najbardziej dozwolona, tylko że ci co często zmieniają zdanie nie są wiarygodni...
Dispar- kupię ją od Ciebie

Dispar- kupię ją od Ciebie