Nie musisz trafić nazwiskoDev pisze:A jak napiszę, że nie moje - to też wygram choć pepsi ?

Tak swoją drogą to na forum chyba są sami abstynenci, a może jest tak mało hodowców sroczki

Nie musisz trafić nazwiskoDev pisze:A jak napiszę, że nie moje - to też wygram choć pepsi ?
-jesli jest na sprzedazlewap125 pisze:Witam. Wszystko się zgadza zdjęcie jest mojezrobione podczas szkolenia w białymstoku , sroczka polska krótkodzioba jest Waldka Nowakowskiego i za tysiaka go nie kupisz
blisko prawdy jest adammo87
, też nie wiem ile, ale na pewno kilka
. Co do wyszkolonego speca, to ocenił go dość wysoko.
marcin77 pisze:Witam,
Panowie, z Waszego doświadczenia jaki procent młodych wychodzi zgodnych z rysunkiem?
Pozdrawiam,
Wszystko zależy pod gołębi rozpłodowych z jakiej linii pochodzą. Kilka lat hodowałem sroczki, miałem gołębie od kilku Hodowców, ale najlepsze wychodziły młode od dareckiego (z tego forum) i Pana Strumiana z Tomaszowa Mazowieckiego. Nie przesadzę jak powiem, że 90% młodych było dobra w rysunku, a te 10% to przeważnie 2-3 piórka białe na piersi. Z innych hodowli (też niby dobrych) 30-40% w miarę, a reszta pstra do usunięcia.marcin77 pisze:Witam,
Panowie, z Waszego doświadczenia jaki procent młodych wychodzi zgodnych z rysunkiem?
Pozdrawiam,