Mądre
Mądre
jakie rasy są najmądrzejsze???
Re: Mądre
Pocztowe 

no to wiem
To zależy co rozumiesz przez to pojęcie? orientacje przestrzenną? macierzyństwo? Umiejętności w locie?umiejętności podczas lotu?
no w lataniu
Podstawą jest mądry hodowca i systematyczny trening, bez tych czynności nie będziesz miał dobrych gołębi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
no ale jakie rasy się nadają no bo paw nie da rady
Nie rozumiem. W czym sobie taki paw nie poradzi?
no bo od razu się gubią
Niemożliwe. Nigdy nie zginął mi pawik. Sory, skłamałem. Jednego zabrała mi z dachu wichura, potężny podmuch zniósł go do lasu i chociaż po burzy poszedłem z psem go szukać, już go nie znalazłem.Nowo nabyte pawiki po przejściu kwarantanny wypuszczam na podwórko i już zostają z innymi ptakami. Są właśnie tak mądre, ze nie próbują uciekać.
One nie uciekną bo słabo latają to są gołębie dla ozdoby
no a coś dobrze latającego
Hmmm... Widząc twoje posty dochodzę do wniosku że chciałbyś od razu mądre, lotne, tanie albo najlepiej za darmo... Wszystkiego w życiu mieć nie możesz. Zastanów się jeszcze raz co masz na myśli mówiąc "mądre" bo ja Cie nie rozumiem.
GG: 6973131
żeby miały dobrą pamięć
No to nie wiem jak można się pozbyć pocztowych wyworząc je tylko na odległość 30 km od domu...
a jakie nadają sie do ganiania
Z ścierką po mieszkaniu czy rózgą po podworku
no postraszyć na dachu
Do ganiania nadaje się wszystko, co lata. Nie polecam krótkodziobych, olbrzymów, garłaczy , strukturalnych i kuraków, poza tym można ganiać wszystkie rasy.W zależności od rasy efekty będą różne, tak, jak różne są style lotu poszczególnych ras. Na początek polecam ptaki mało wartościowe pod względem finansowym, by ewentualne straty w locie nie były zbyt bolesne dla kieszeni.Póżniej tylko systematyczny trening i mnóstwo cierpliwości i po czasie, raczej dość długim, przyjdą efekty.