Proszę o pomoc w ustaleniu rasy?
Re: Proszę o pomoc w ustaleniu rasy?
Te pierwsze, bose to gładkogłowe felegyhazery, te drugie, nie wiem, może krzyżówka a może jakaś mało znana lokalna rasa. Na pewno żadne z nich to nie szegedyńskie.
-
- Kontakt:
Wczoraj wieczorem zgarnąłem z chodnika osiedlowego w Dąbrowie Górniczej:
http://imageshack.com/a/img191/1636/am0b.jpg
Co to jest? Rasowy, mieszaniec? Nie miał żadnej obrączki. Czy wszyscy obrączkują swoje gołębie?
Przenocował się w pudełku po budach. Dostał wodę i ziarna słonecznika a rano zostawiłem go na balkonie. Nie wiem czy odleciał, ale pewnie tak. Dobrze zrobiłem? Obawiałem się, że zamarzłby w nocy, bo są przymrozki. Nie uciekał i dał się chętnie wziąć na ręce.
http://imageshack.com/a/img191/1636/am0b.jpg
Co to jest? Rasowy, mieszaniec? Nie miał żadnej obrączki. Czy wszyscy obrączkują swoje gołębie?
Przenocował się w pudełku po budach. Dostał wodę i ziarna słonecznika a rano zostawiłem go na balkonie. Nie wiem czy odleciał, ale pewnie tak. Dobrze zrobiłem? Obawiałem się, że zamarzłby w nocy, bo są przymrozki. Nie uciekał i dał się chętnie wziąć na ręce.
-
- Kontakt:
Niestety nie odleciał. Głodem go raczej wezmę jeśli to samiczka i spodobał jej się mój balkon?
Witam jest to gołąb mieszany pocztowy z innym gatunkiem .
Z innym gatunkiem? Ciekawe, mieszańce z grzywaczem widziałem,były zupełnie inne. Może z siniakiem lub cukrówką?
Ja mam mieszańca wiedeński białotarczowy x cukrówka wygląda zupełnie inaczej. A co do grzywaczy to szukam samicy, jeśli ktoś ma to proszę pisać na priv
- adrian-a73
- Kontakt:
- adrian-a73
- Kontakt:
Dzięki pewnie było to proste wiele razy sprzedawałem po tej parze młode zawsze było zainteresowanie ale nikt nie wiedział co to za rasa nie którzy mówili że koki, ale koki nie są jednakowe, ja kupiłem samice tylko dlatego że jak była młoda trochę przypominała żałobniczkię perłową samca kupiłem od gołębiarza który go złapał w nocy na swoim dachu, zostały po ostatniej kradzieży widocznie złodziejowi się nie spodobały wolał jasne i perłowe pozdrawiam. A mam jeszcze jedną parę pocztowych wrzucę foto kiedyś.
Kup temu samcowi samiczkę staropolską bo po tej nic ładnego nie będzie,samiec bardzo ładny
- adrian-a73
- Kontakt:
A ta samica od niego to jest wogule staropolska kupiłbym mu samice tylko gdzie, dla mnie pocztowe nie przedstawiają wielkiej wartości ,ale to są gołębie z temperamentem wystarczy im nie przeszkadzać a naprawdę potrafią wychować wiele młodych ta para na zdjęciu czasami chowała po 3 szt młode oczywiście że nie swoje.
Samica która jest w parze z tym samcem to mieszaniec,a czego z czym to nie wiem,wygląda na coś po PDL,samicę staropolską jak to mówią szukajcie a znajdziecie,w jednych rejonach kraju są bardzo popularne w innych mniej,do wiosny czasu a czasu
- adrian-a73
- Kontakt:
Kupił bym mu samice ale tak naprawdę się nie znam na nich a chciałbym coś naprawdę fajnego dzięki za pomoc ,pozdrawiam.
- adrian-a73
- Kontakt:
Panowie co to są za gołębie, zwłaszcza interesuje mnie ten czarny.
Czarny to tzw. berlinek, średniaczek, nic ciekawego.Pozostałe to jakieś mieszańce, prawdopodobnie po niemieckich wystawowych.
U nas berlinki były ,,lekko,, łapciate.Miałem takie coś kiedyś po winerku i po mewce tylko że czerwonekrzysiek pisze:Czarny to tzw. berlinek, średniaczek, nic ciekawego.Pozostałe to jakieś mieszańce, prawdopodobnie po niemieckich wystawowych.

mbudniewicz.pl.tl
opierzone nogi u berlinka to wada.
Witam wszystkich uczestników forum, poproszę o ustalenie co ta za rasa ?
i jeszcze kilka fotek postaram sie zamieścić pózniej
Ciekawe gołąbki, a skąd je masz, jeśli można wiedzieć?
Zrób zbliżenie głowy z profilu.
Pozdr.
Zrób zbliżenie głowy z profilu.
Pozdr.
golebie.wombat.fc.pl
Na moje oko duńskie.Ciekawa i niespotykana u nas odmiana.
Gołąbki kupione na targowisku w okolicach warszawy na poczatku 2013 r,powodem sprzedaży było to,że właściciel nie mógł dochować sie modych.Fakt u mnie jajka zniosły tylko raz a młode szlag trafił.Nie jestem hodowcą tak jak wiekszość na tym forum, trzymam gołębie( dla przyjemności) róznych ras i daleko im do tzw. wystawowych, zaglądam na ten portal już od dłuższego czasu i wiele ciekawych rzeczy można sie z niego dowiedzieć.Wielu z uczestników forum posiada taką wiedzę ,że tylko pozazdroscić.
Panie Krzysztofie jak zauważyłem pańskie oko w 99,9% się nie myli , miałem zamiar je oddac koledze ale jezeli są warte dalszego rozmnazania oddam w dobre ręce komuś zainteresowanemu z forum.
Trudno powiedzieć. Głowy mają słabe, jakby miały domieszkę NDL.Z kolei opierzone nogi wskazują na to, że są to duńskie lotne, nie niemieckie, ale mogą to być miksy.