Co to za rasa?
-
- Kontakt:
Co to za rasa?
Niewielki gołąb z takim poziomym paseczkiem na szyi. Angielska rasa nazywa sie ringneck i szukam polskiego odpowiednika tej nazwy rasy. Szukam go gdyż potrzebuję gołębia takiego jak używa sie w iluzji, czy jako symbol miłości wolności itd (niewielki, biały) Proszę o pomoc
Re: Co to za rasa?
Chodzi o cos takiego?
To pospolita cukrówka - Sierpówka, synogarlica turecka .W niewoli sa wyhodowane rózne mutacje od białych po łaciate .Mozna bez problemu kupić na allegro lub giełdach hodowlanych. Cena od 10 zł

Szukaj a znajdziesz
-
- Kontakt:
właśnie tego szukałem
Dziękuję. tylko że nie znalazłem ich na alegro.... Ma Pan może namiary na miejsce w którym mógłbym dostać taskiego białego? może byś strona internetowa albo coś w wojew. opolskim

Poszukaj w googlach ,jest dużo ogłoszeń z telefonami ,niektóre nieaktualne ogłoszenia ,ale dzwoń możne gdzieś trafisz, napisz n stronie www.woliera.pl na forum -giełdzie że kupisz ,na pewno gdzieś znajdziesz.Podejrzewam że jak byś poszedł do sklepu zoologicznego z ptakami to dostał byś namiar na jakiegoś hodowce
Szukaj a znajdziesz
-
- Kontakt:
Szukałem w google. Dosłownie żadnych ofert nie ma na tą rasę (nie wiem czemu). Są same pocztowe albo jakieś inne rasy. A ja koniecznie muszę mieć białą sierpówkę a jej nigdzie nie ma.
A czemu akurat ta rasa proszę o odpowiedz.
-
- Kontakt:
Bo ta jest używana przez iluzjonistów a ja nim jestem. Potrzebuję niewielkiego białego zgrabnego gołąbka i na tym forum powiedziano że to rasa Sierpówka, synogarlica turecka. Więc jej szukam. Swoją drogą to nie znalzałem jej w żadnej grupie ani w uformowane, strukturalne, lotne- NIGDZIE. Prosze o pomoc!
Niestety ja też szukałem i nie znalazłem.
Nie znalazłeś bo to udomowiona wersja dzikiego ptaka. Dużo ludzi je hoduje
Szukaj a znajdziesz
Witam
Nic dziwnego, że nie znalazłeś w żadnej grupie ras, bo to nie jest rasa gołębia domowego tylko zupełnie inny GATUNEK, w dodatku należący do innego rodzaju. Z gołębiem domowym sierpówkę łączy tylko przynależność do tej samej rodziny. Nie mogą się ze sobą krzyżować.
Nic dziwnego, że nie znalazłeś w żadnej grupie ras, bo to nie jest rasa gołębia domowego tylko zupełnie inny GATUNEK, w dodatku należący do innego rodzaju. Z gołębiem domowym sierpówkę łączy tylko przynależność do tej samej rodziny. Nie mogą się ze sobą krzyżować.
Nie szukaj w gołebiach tylko w egzotyce.
-
- Kontakt:
No a może jakieś namiary ktoś mi da? Bo ciągle kompletnie nie wiem gdzie moge je dostać. I czy w ogóle mogę.
Wysłałem Panu na pw jakies 2 godziny temu i podałem numer telefonu, na poczte niech Pan swoją wejdzie .
gołąbki te nazywane są też CUKRÓWKAMI i są czasem na allegro, na giełdach też je można nabyć
-
- Kontakt:
jak już wspomniałem jestem iluzjonistą i potrzebne mi do magicznych rutyn z gołębiami
Skoro ten ptak nie zalicza sie do żadnych grup to wątpię że znajde go na giełdzie z gołębiami....

-
- Kontakt:
Sprawdziłem poczte. Dzięki za namiary. Skontaktuje sie jak najszybciej.
witam dziś byłem na giełdzie i spotakałem cukrówki para za 40 zł więc może jeździj po giełdach to spotasz może.
-
- Kontakt:
no tak rasa to połowa sukcesu... muszą być jeszcze całe białe
Z Policzny okolice Zwolenia i Kozienic woj. Mazowieckie
-
- Kontakt:
A kiedy jest ta giełda?
Cukrówka to nie synogarlica turecka ale to już ktoś to wyjaśnił
ja mam parę cukrówek ale nie białych, samiec szek a samica beżowa, w zeszłym roku odchowały 10 młodych 

a te cókrówki chodowlane mozna puscic na dach jak gołębie