Kilka postów wyżej wkleiłem zdjęcie żółtego z Garwolina, Wojtek za niego na pewno nie będzie chciał dużo więcej jak te 6 stówek , a nawet jeśli 200, czy 300 więcej to porównaj klasę tych ptaków, na pewno nie będziesz musiał pracować z nim kilka lat

. Piszesz " przynajmniej ma duże łapcie a nie łapetki do tego ma dobre oko co ciężko uzyskać. ", tak ma duże, ale tylko na boki a całe pazurki odkryte

Białe oko i dobra postawa, czego już nie zauważyłeś

to nie wszystko. Kwestia dzioba " u tego gołębia widzę duży plus w postaci wspomnianego oka i braku szpilki tęp gruby dziób to już duży plus.", tak gruby tępy tylko obsadzony pod złym kątem tzw. "papuzi"

.
" do tego mogę się założyć, że gołębie do krzyżówki u siebie nie kupowałeś po 5 zł więc cena 600 zł za już wyprowadzony materiał do krzyżówki to znowu nie taka wielka kwota." odp. nie płaciłem nic - część dostałem w prezencie już jako krzyżówka, a resztę miałem w swojej hodowli. Białych wywrotków mazurskich po prostu wcześniej nie było

i to dlatego jak mówisz musiałem rzeźbić z przysłowiowego g......a, no i jeszcze daleko temu białemu do dobrego wywrotka, a czerwone i żółte kupiłem od dobrego kolegi po okazyjnej cenie i na pewno nie było to 600zł

Wywrotek mazurski jest już dawno ukształtowaną rasą i wystarczy kupić dobry materiał hodowlany, a nie dokładać obce rasy i produkować mieszańce.