KRYMKI BIAŁOSTOCKIE
Re: KRYMKI BIAŁOSTOCKIE
Jest na czym oko zawiesić
podoba mi się postawa, długie wyprostowane nogi.

czy z profila nie wydaje sie ona byc zbyt wysoka-nogi ZA dlugie? pytam z ciekawosci bo chce uslyszec opinie tych ktorzy potrafia uchwycic szczegoly a ja dalej sie ucze.lewap125 pisze:Jest na czym oko zawiesićpodoba mi się postawa, długie wyprostowane nogi.
Uważam, że nie, nogi u krymka powinny być długie i proste , nie podparte na łokciach.
To samiec.
Poza tym ja nie obrabiam zdjęć jeśli cyknę dobre to takie wstawiam nie rasując go (stwierdzenie ogólne tyczące się wszystkich zdjęć)
Poza tym ja nie obrabiam zdjęć jeśli cyknę dobre to takie wstawiam nie rasując go (stwierdzenie ogólne tyczące się wszystkich zdjęć)
Co sądzicie o tej Krymce Białostockiej ??? Moim zdaniem gołąb który nie powinien być wystawiany 

jarooo-24.flog.pl

- justysia2606
- Kontakt:
Pewnie ma łapcie przycięte do lęgów

Piękne Gołębie miałem kiedyś tą rasę 

Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2012 8:55 pm przez Srebnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze że nauczyłeś się wstawiać zdjęć , tylko nie w tym temacie co trzeba. Dobrze że miałeś tylko to nie jest krakowiak.
białogłówka gumbińska -.- u nas mówi sie krakowiak więc wiesz
Jaro skąd jesteś ?
Srebnik pisze:białogłówka gumbińska -.- u nas mówi sie krakowiak więc wiesz
wydaje mi sie ze nowa nazwa to bialoglowka bialoglowka ga*binska
* polski znak.
Nowa, oficjalna nazwa jest do bani. Na całym świecie obowiązuje oryginalna: B.Gumbińska. Nie powinno się tego zmieniać. No a temat jest rzeczywiście o krymkach białostockich więc znów zeszliśmy na boczne tory. Wracając do gołąbka ze zdjęcia, który niemal tak samo odbiega od tematu jak białogłowki, ciekaw jestem jego karty ocen. Nie wiem, może fotka wybitnie nieudana, ale sugerując się tym co widzę, podziwiam odwagę sędziego, który to oceniał, zamiast dać BO. Może to był pokaz, taka lekcja poglądowa, jak krymka białostocka nigdy, pod żadnym pozorem wyglądać nie powinna?
Witam.Krymka Białostocka 11szt.ocena 92-95 ZW.Trzeba czymś zachęcac do wystawiania na wystawach.
Najpierw koki dostają po 92-95 pkt. później na allegro są wszystkie klasy wystawowej
. Według mojej oceny, krymki wystawione na wystawie w Garwolinie nie powinny dostać więcej jak 89-92, może jedna 93 pkt.

Ta ze zdjęcia powinna dostać co najwyżej 89, ze wskazaniem na BO.
Tej ze zdjęcia to ja wcale nie zauważyłem bo na pewno zasługuje na BO
Może Szanowni Panowie zapiszą się do związków (jeśli już nie jesteście zapisani) i zrobią uprawnienia sędziowskie a wtedy pokażą co potrafią na wystawach przy ocenach jako Sędziowie 

Dobry pomysł. Wypróbowałeś go już? A tak poważnie, to pokazał byś tą krymkę na wystawie i firmował ją swoim nazwiskiem?
Tak wypróbowałem. Jeśli bym nie miał innych a bardzo bym chciał wystawić to bym pokazał.
To się nazywa parcie na szkło 

Nazwij to jak chcesz. Ja nazwę poszerzaniem wiedzy.
Są ludzie którzy nie są sędziami, więcej nie należą do żadnego związku a na gołębiach znają się jak mało kto.