Polski Tarczowy Wysokolotny
Re: Polski Tarczowy Wysokolotny
Identyczne te PTW jak moje,śliczne.
- Jarek Siedlecki
- Kontakt:
Bardzo sympatyczne stadko, gołąbki żywe, zgrabne i widać, że zdrowe. Na pewno dobre lotniki.SETER pisze:Witam, co sądzicie koledzy o tej hodowli ?:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5rsm0G_CQg
Sądzę, że to gołębie litewskie o węższych ogonach niż nasze PTW.

Dirko
Mija rok od poprzedniego wpisu:)...może częściej tu zajrze:)
Latają one stylowo?
One słabo lataja, ale...potomstwo paruje z "króciakami" i ich wnuczęta:p...juz mnie się podobają w locie. Te trzymam, bo ... podobaja mnie się
...mam takich dla mego pociaszenia oczu dwie pary.Te i żółte 

z "króciakami"??
No wlasnie to samo chcialem zapytać.
Czy w tych gołębiach zostało coś jeszcze z chęci do lotu.
Czy to już 100% ozdobniaki, co maksymalnie zrobią dwa kółka jak im sie pali pod ogonem.
Chociaż chętnie bym zobaczył takiego na średniaku czy na plamie.
Czy w tych gołębiach zostało coś jeszcze z chęci do lotu.
Czy to już 100% ozdobniaki, co maksymalnie zrobią dwa kółka jak im sie pali pod ogonem.
Chociaż chętnie bym zobaczył takiego na średniaku czy na plamie.
Z chęci do lotu i owszem. Styl jest nie naganny. Nie sądze, że w punkt będzie latał, bo mnie sie podoba i pewnie treningiem forsował go nie będe by nie stracic, ale...gdy mniej równe w barwie wychodza daja sobie rade. Mam nadzieje, że uda mnie sie w tym sezonie zaprezentowac wyniki
...oczywiście nie mówie tu o czasowych rekordach, ale ... do godziny mam takie co lataja na średniej wysokości...za to styl jak dla mnie ... bezcenny
...gdybym chciał czasy osiągać zamojskie bym próbował trenowac:)

a jak wyglada ten styl lotu.wydmin pisze:Z chęci do lotu i owszem. Styl jest nie naganny. Nie sądze, że w punkt będzie latał, bo mnie sie podoba i pewnie treningiem forsował go nie będe by nie stracic, ale...gdy mniej równe w barwie wychodza daja sobie rade. Mam nadzieje, że uda mnie sie w tym sezonie zaprezentowac wyniki...oczywiście nie mówie tu o czasowych rekordach, ale ... do godziny mam takie co lataja na średniej wysokości...za to styl jak dla mnie ... bezcenny
...gdybym chciał czasy osiągać zamojskie bym próbował trenowac:)
to sa golabki raczej szybsze? chodzą na zwinietym ogonie.
czy chodza jak wolniejsze zamojskie? szeroko otworzony ogon, powolne ruchy lotkami itd..
Orliki widzę, ale PTW, to które niby mają być, te młode nieopierzone? 

golebie.wombat.fc.pl
-
- Kontakt:
krzysiek pisze:U lotnego podstawowym kryterium jest lot.Gdy osiągniemy doskonałe wyniki lotowe przychodzi czas na poprawę koloru,rysunku i innych detali.
Jestem stary i chyba ślepy, bo... PTW to ja u Kolegi ... nie widzę