Mewki polskie
Re: Mewki polskie
Jak masz takie czarne to biorę w ciemno 

No racja teraz widzę że mewka polska to ciężka rasa i trudno o dobry materiał jednak te "mewki polskie" które mam zostawię bo nie mam szans na kupno czystego wzorca w mojej okolicy ( jak coś to piszcie) a one podobają mi się jako gołębie ozdobne tym bardziej że widziałem gorsze ale tak wkręcić się już nie dam a na allegro lepszych od tych które mam nie znajdę
PS: Dzięki za zdjęcia przydały się do porównania
PS: Dzięki za zdjęcia przydały się do porównania
te tez mamcarbaloy pisze:bez kitu Jarek, te fotke to JA moglem wstawiccos nowszego?

dobra napisz mi ktorego nie masz 

krakusow 
fajne te Twoje mewki no

fajne te Twoje mewki no
Mewki srewki SMOLEŃSK kur...a !!!!!!!!!!!!

A jak z kolorem u tych Twoich czarnych , bez rdzy?carbaloy pisze:![]()
ja tez biore ,mam tylko jedna pare
niestety z lekka rdza, niebieskie tez z rdza na pasach .osobiscie dawno nie widzalem czysto-czarnych na ladnej glowie, ale wy powystawach jezdzicie i blizej tematu to moze i widzieliscie 

Jeżdżę po wystawach ale o ładnym czarnym kolorze nie widziałem , zawsze mniej, lub więcej ale rdza wychodzi.
Ciężko będzie spotkać ładnego czarnego. Praktycznie od lat nie widziałem. Kolega ma jedną starą parę ale młode wychodzą z zanikiem pigmentu. Mają po pół tarczy albo tylko jedną.Jak przeparzył ze rdzawymi młode wychodziły jeszcze bardziej rdzawe, niektóre niemal miedziane. Teraz zamówił od znajomego z Rosji parkę czysto czarnych miczurińskich i na następny sezon będzie z nimi próbował.
Mój kolega parował z mewkami staroniemieckimi . Kolor tych tarcz pokazywałem na forum.
chyba wiem o kogo chodzi
Gołąbki super tylko , jak to u większości mewek za nisko osadzona koronka.carbaloy pisze:bez kitu Jarek, te fotke to JA moglem wstawiccos nowszego?
Mówię o tych czerwonych.
Czasami zagląda na forum "MirekM"
Kolega też myślał o staroniemieckich ale obawiał się, ze będzie trzeba długo poprawiać głowę. Poza tym staroniemieckie są przy naszych dość duże. Miczurińskie pochodzą od polskich, mają podobną budowę i kształt głowy, mają tylko w porównaniu z naszymi skąpe upierzenie.
Z głową nie było tak źle , ale kolor wcale za mocno się nie poprawił, a niemieckie miały naprawdę zaje...e czarny 
https://picasaweb.google.com/1072789958 ... 7q5tNi0yQE

https://picasaweb.google.com/1072789958 ... 7q5tNi0yQE
Wybaczcie mu, młody, nie wie co czyni.

Witam posiadam na sprzedaż
młodą mewkę polską, samiec na
90 % nie jestem pewien.
zapewniam bezpieczny i
humanitarny transport, na
obrączce zwykłej 2012 jak dla
gołębi pocztowych, pozdrawiam
Piękna MEWKA POLSKA .
młodą mewkę polską, samiec na
90 % nie jestem pewien.
zapewniam bezpieczny i
humanitarny transport, na
obrączce zwykłej 2012 jak dla
gołębi pocztowych, pozdrawiam
Piękna MEWKA POLSKA .
Ogłoszenia to na foto giełdzie, a nie tu zaśmiecasz temat.
witam. kilka dni temu dostalem w prezencie pare mewek. tegoroczne mlode. na zdjeciu samiczka generalnie przekolorowana po rodzicach czerwonym i niebieskim z pasami o ile dobrze pamietam. co sadzicie na temat budowy glowy? samiczka jeszcze troche pierzeje
- golebiewski
- Kontakt:
Ładnie jej z oka patrzy jednak nie jest wzorcowa, pierzenie też niewiele co zmieni. Szczerze to słaba ta głowa i dziób.
golebiewski
apropo mewki nabyłbym chętnie pare mewek białych dobrej klasy czy ktoś coś gdzieś ..??:)
Wejdź na stronę Chełmżyńskiego Klubu, wiem, że w zeszłym roku ktoś wystawiał, jest tam katalog chyba, z tego co pamiętam były nieźle ocenione.