Gdzie tak? chyba w Niemczechadam191 pisze:a NDL sroka to dla wielu elster;):):) od niemieckiej nazwy sroki;)
karier
Re: karier
Szukaj a znajdziesz
kolego Zbiter, z nazwa tą spotkałem się na okreslenie żóltej sroki w stargardzie szczecinskim, widzialem też "pare czarnych elstrów" na fotogieldzie dawno temu. a żeby Cię przekonać że nie wziąłem tego z głowy, zapraszam Cię do odwiedzenia tej oto strony:) http://www.allegro.pl/item691129880_elstry.html
teraz wierzysz?:) niby co kraj to obyczaj, a tu sie okazuje ze co region to inna nazwa:) nie wspominając już o wiedynach, ryżych, wejfrach, wajsmiglach, wyszwancach , bocionach i innych nazwach które czesto dosc ciezko dopasowac do własciwej rasy:) pozdrawiam:) adam
teraz wierzysz?:) niby co kraj to obyczaj, a tu sie okazuje ze co region to inna nazwa:) nie wspominając już o wiedynach, ryżych, wejfrach, wajsmiglach, wyszwancach , bocionach i innych nazwach które czesto dosc ciezko dopasowac do własciwej rasy:) pozdrawiam:) adam
Mieszkam w Stargardzie i wierz mi że u nas mówi się ,kasztany i spancry albo sroki ,chyba że trafiłeś na jakiegoś przyjezdnego ,a juz dośc długo hoduje gołebieto trochę widziałem
Szukaj a znajdziesz
Witam.Co by nie pisać ,Adam się wybronił.Niemieckie nazewnictwo było zaczątkiem kilku regionalnych określeń.Najlepszym przykładem wyszfanc .Pozdrawiam.
w takim razie pewnie spotkalismy sie juz keidys na rynku;) wiem ze tu mowi sie szpancry i kasztany,(sam mam takie) pisze tylko jakie nazwy slyszałem. dobrze wiem ze kolega Zbiter ma doświadczenie w kwestii gołębi;) a co do hodowcow ze stargardu mam do kolegi zbitera pytanie, ale to na PW. pozdrawiam
-
- Kontakt:
Zapraszam wszystkich zainteresowanych do obejrzenia mojej galerii gołebi rasy karier angielski.
www.walkiewiczgolebie.cba.pl
www.walkiewiczgolebie.cba.pl
Witam Panowie moze ma ktos do sprzedanie samice kariera z 2009 koloru niebieskiego
Witam.Dawno mnie tu nie było.Pozdrawiam wszystkich,którzy mnie pamiętają a także nowych forumowiczów.Kariery Walkiewicza pierwsza liga .Dla mnie, jedno z najbardziej wyrównanych i utrzymanych na wysokim poziomie stad w Polsce.Wiesiu wpada tylko pogratulowac.Pozdrawiam.
Witam.Bubi mnie też jest bardzo miło,czuję się jakbym wrócił na stare śmieci po długiej podróży.Pozdrawiam.
Niemożliwe - Opal - to na pewno Ty?
Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam serdecznie.
Witam.Zbyszek ptaki się uchowały tyle,że opiekuje się nimi kuzyn.Zmieniły adres zamieszkania. W dalszym ciagu stanowią moją własnośc . Problemy w domu nie pozwalają mi się nimi opiekowac.Ale się nie poddaję i wierzę,że w końcu wygram walkę z chorobą syna.Pozdrawiam.
Dużo wytrwałości i siły Panie Krzysztofie. Pozdrowienia.
Witam.Dziękuję Jack.Pozdrawiam.
W porozumieniu z kolegą Opalem zamieszam kilka zdjęć karierów z wystawy w Dortmundzie autorstwa p. Sebastiana Lewandowskiego.
Karol.
Witam.Dzięki Szalas.Te ptaki na zdjęciach ,to kilka karierów z hodowli Janka Śliwowskiego.Jak Wam się podobają jego ptaszki ? Proszę o profesjonalne oceny.Ja się od nich powstrzymam ,ponieważ Janek jest moim kolegą i mogę byc nieobiektywny.Pozdrawiam.
Dzioby im przypiłować bo aż haki mają na końcach.
Witam.Racja,też na to Jankowi zwróciłem uwagę.Następne ptaki będą lepiej przygotowane do zdjęc.Pozdrawiam.
Trochę to musi być stresujące dla ptaków takie piłowanie dzioba.
Witam.Identycznie jak obcinanie paznokci.
.Pozdrawiam.

Nie mniej niż ich łapanie a przynajmniej lepiej wyglądają 

Witam.Czyżby nie było,żadnego fachury od karierów na tym forum ? Ja nie będę oceniał ,chociażby dlatego,że jeden z ptaszków jest mojego chowu.Pozdrawiam.