...samotna samiczka...
- oko_pilata
- Kontakt:
...samotna samiczka...
witam...
czy myslicie, ze samiczka jest w stanie sama wykarmic dwa mlode?
sa one gdzies tak w wieku tygodnia... no moze poltora...
czy myslicie, ze samiczka jest w stanie sama wykarmic dwa mlode?
sa one gdzies tak w wieku tygodnia... no moze poltora...
gdy medrzec pokazuje ksiezyc, idiota widzi palec
- tomekplewa
- Kontakt:
u mnie byl podobny problem tylko ze tyle ze samiczka zniknela i samiec wykarmil dwa mlode cos okolo 5 dni mialy dal se rade bez problemu tyle ze dawalem grit no i witaminy zeby mu pomoc ale w glownej mierze zalezy to od charakteru golebia moj samiec wogole nie chcial zostawic mlodych i wychowal je ...
- oko_pilata
- Kontakt:
to ja dopowiem historyjke ten samiec co zostal mi teraz luzny wychowal mlode a teraz poszedl w pare z samica ktora siedzia juz z innym samcem na mlodku ktory ma 3 dni i zniosla jeszcze 2 jajka do tego gniazda i siedza teraz w trojke w gniezdzie choc ten samczyk nie wysiaduje jajek ... jej pierszy samiec siedzi na jajkach a ona se grucha z tym drugim na dachu ... ale jajka wyrzucile poniewaz szkoda zeby sie zmarnowal juz mlody wykluty ... normalnie trojkacik ona jedna ich dwoch ... ciekawe co z tego wyjdzie
- oko_pilata
- Kontakt:
Ja mialem przypadek, ze samica kapucyna po stracie samca wziela sie w pare z samcem bialoglowki zniosla mu jaja, a ze miala jednego mlodego w pierwszym zwiazku to jak nie siedziala na jajach to karmila tego mlodego. No i sie udalo
Mlody juz jje sam. Mlody byl w inym golebniku niz jajka, samica do niego przychodzila.