Allegro vol. 2
- wscekly4405
- Kontakt:
Re: Allegro vol. 2
Jak ocenicie te brodawczaki ostrowieckie. http://allegro.pl/item1193395698_para_brodawczakow.html
Witam. Z tego co się orientuje to są brodawczaki świętokrzyskie.Widać bardzo dobre w rasie.
-
- Kontakt:
Witam. Z tego co się orientuję to teraz wystawiane są pod nazwą "brodawczak ostrowiecki", chyba dla ułatwienia zagranicznym hodowcom. Pozdrawiam
http://allegro.pl/show_user_auctions.ph ... r_id=47533
Ciekawe skąd tak przylatują te młode gołębie do tego Pana. Jestem ciekaw czy te przybłędy same zostają czy może są chwytane a potem sprzedawane...
Ciekawe skąd tak przylatują te młode gołębie do tego Pana. Jestem ciekaw czy te przybłędy same zostają czy może są chwytane a potem sprzedawane...
http://allegro.pl/item1195322685_sprzed ... olska.html Rysónek idealny, to może darecki się skusisz.
Dzięki siwy ,właśnie takiej sztuki szukałem .........
Pędzę do telefonu ,aby ktoś mnie nie uprzedził...

Pędzę do telefonu ,aby ktoś mnie nie uprzedził...

darecki za późno już ją kupiłem hahahah uprzedziłem Cię !! ale możesz już zamówić młode na przyszły sezon 

ADAMKING
Takie u mnie chodza po Starym mieście ,nie myślałem że takie cenne

Szukaj a znajdziesz
Rany, straciłem apetyt. Dotarło do mnie, że dzisiaj jadłem na obiad niezwykle drogi rosołek. I to z francuskim rodowodem!
Gościu od dawna robi przekręty z gołębiami
Mam go na czarnej liście na allegro

Mam go na czarnej liście na allegro

POZDRAWIAM amcane
Witam.Krzysiek nie dość że zjadasz takie drogie, to zarazem zjadasz te wszystkie choroby co tak zawzięcie wpajają gołębią wsiekły na przekór z opalem, obrzydzenie.Pozdrawiam
Może dzięki zarazkom były takie smaczne.A na poważnie. W każdej hodowli, gdzie jest więcej niż jedna rasa mogą się zdazyć przypadki, że samiec jednej rasy zapłodni samice innej. Czasami nie od razu uda się rozpoznać krzyżówkę.Co z takim fantem zrobić. Niemieccy hodowcy podchodzą pragmatycznie i wszystkie młode odbiegające od wzorca , nie tylko mieszańce użytkują kulinarnie.Czy są przez to gorszymi hodowcami, czy mniej niż my lubią swoje pupile. Nie. Ich poziom hodowli, wiedza hodowlana przewyższają większość naszych hodowców i to o całe dziesięciolecia. Po prostu stawiają na rozwój. Nie ma sensu hodować kilkudziesięciu czy kilkuset średniaków czy ptaków marnej jakosci. Lepiej i taniej mieć kilkanaście sztuk naprawdę dobrej klasy. Przeciętny niemiecki hodowca 70 % wyhodowanych w sezonie młódków przepuszcza przez garnek. Ktoś kiedyś na tym forum podśmiewał się z czołowego hodowcy garłaczy pomorskich, że po sezonie ma mniej uchowanych młódków, niż par dorosłych. Czy ptaki tego hodowcy są chore, a większość młodych zdycha? Wręcz przeciwnie. Jest to świadomy hodowca, który dąży do rozwoju hodowanej rasy a wszystkie średniaki iptaki marnej jakości usuwa. Mówcie co chcecie, ale to jedyny sposób, by hodowane przez nas ptaki stawały się coraz lepszej jakości.Co zrobić z ptakami usuwanymi ze stada? sprzedać barachło na targowisku, napaść młodych, początkujących hodowców, obniżyć jakość hodowli w kraju? Może radykalnie:szpadel i dziura w ziemi lub piec CO? Mięso gołębie jest smaczne i ma wiele wartości odżywczych. Ja swojej rodzinie serwuję rosołek z gołąbków,czasami też pieczone gołąbki.jeśli ktoś uważa, że jestem z tego powodu gorszym hodowcą, jego sprawa.
- wscekly4405
- Kontakt:
jak ja napisałem iż urywam łby dla odpadów to było wielkie zdziwienie że na pewno nie sprzedaję bo jest mały popyt na te rasykrzysiek pisze:Może dzięki zarazkom były takie smaczne.A na poważnie. W każdej hodowli, gdzie jest więcej niż jedna rasa mogą się zdazyć przypadki, że samiec jednej rasy zapłodni samice innej. Czasami nie od razu uda się rozpoznać krzyżówkę.Co z takim fantem zrobić. Niemieccy hodowcy podchodzą pragmatycznie i wszystkie młode odbiegające od wzorca , nie tylko mieszańce użytkują kulinarnie.Czy są przez to gorszymi hodowcami, czy mniej niż my lubią swoje pupile. Nie. Ich poziom hodowli, wiedza hodowlana przewyższają większość naszych hodowców i to o całe dziesięciolecia. Po prostu stawiają na rozwój. Nie ma sensu hodować kilkudziesięciu czy kilkuset średniaków czy ptaków marnej jakosci. Lepiej i taniej mieć kilkanaście sztuk naprawdę dobrej klasy. Przeciętny niemiecki hodowca 70 % wyhodowanych w sezonie młódków przepuszcza przez garnek. Ktoś kiedyś na tym forum podśmiewał się z czołowego hodowcy garłaczy pomorskich, że po sezonie ma mniej uchowanych młódków, niż par dorosłych. Czy ptaki tego hodowcy są chore, a większość młodych zdycha? Wręcz przeciwnie. Jest to świadomy hodowca, który dąży do rozwoju hodowanej rasy a wszystkie średniaki iptaki marnej jakości usuwa. Mówcie co chcecie, ale to jedyny sposób, by hodowane przez nas ptaki stawały się coraz lepszej jakości.Co zrobić z ptakami usuwanymi ze stada? sprzedać barachło na targowisku, napaść młodych, początkujących hodowców, obniżyć jakość hodowli w kraju? Może radykalnie:szpadel i dziura w ziemi lub piec CO? Mięso gołębie jest smaczne i ma wiele wartości odżywczych. Ja swojej rodzinie serwuję rosołek z gołąbków,czasami też pieczone gołąbki.jeśli ktoś uważa, że jestem z tego powodu gorszym hodowcą, jego sprawa.

golebie-akrobatyczne
krzysiek Wyobraż sobie ,że gołąbek się kluje. Ty oglądasz go z każdej strony,myślisz sobie .( co z niego wyrośnie ?)
Po kilku dniach gołąbek otwiera oczęta i patrzy na ciebie myśląc sobie..
( a więc tak wygląda mój pan ,mój wujcio )
Mijają kolejne dni gołąbek chwali się swoim kolegom ,że wujcio zostanie jego ojcem chrzestnym........
Następnego dnia gołąbek trafia do garnka
Nie wstyd Ci ,że zniszczyłeś marzenia dzieciaka

Mijają kolejne dni gołąbek chwali się swoim kolegom ,że wujcio zostanie jego ojcem chrzestnym........
Nie wstyd Ci ,że zniszczyłeś marzenia dzieciaka

- wscekly4405
- Kontakt:
a wersja w której gołąbka sprzedajesz a on trafia do zasranego gołębnika i pryskają jego marzenia o życiu w luksusach gołębnika na Ursynowie i do końca życia myśli o samobójstwiedarecki pisze:krzysiek Wyobraż sobie ,że gołąbek się kluje. Ty oglądasz go z każdej strony,myślisz sobie .( co z niego wyrośnie ?)
Nie wstyd Ci ,że zniszczyłeś marzenia dzieciaka![]()
![]()

golebie-akrobatyczne
Darecki, pojechałeś mi po sumieniu. nieładnie. W Twoim gołębniku , który pokazałeś na fotkach nie widać koków. Co z nimi robisz, rozdajesz dzieciakom , czy trzymasz w innym, którego na fotkach nie pokazujesz? W to, że w dobrej hodowli nie lęgną się koki uwierzą ci, którzy z zapartym tchem słuchają bajek o krasnoludkach i czarownicach.
W dobrych hodowlach tzw koki nie występują. Można się specjalizować w jednej rasie...
Wy zaczynacie przygodę z rasami na których kompletnie się nie znacie. potem jest rozczarowanie ... urywa się łby , piłuje dzioby , rosołki.
Młodego ptaka bezpośrednio po wykluciu można ocenić czy nadaje się do dalszej hodowli
Wy zaczynacie przygodę z rasami na których kompletnie się nie znacie. potem jest rozczarowanie ... urywa się łby , piłuje dzioby , rosołki.
Młodego ptaka bezpośrednio po wykluciu można ocenić czy nadaje się do dalszej hodowli
Wiesz co, Sławku, jestem z natury niedowiarkiem. Hoduję gołębie od przeszło 30 lat, może się nie znam, jak twierdzisz ale trochę przeżyłem i wiele w życiu widziałem. Podsumowując: nie wierzę Ci. Udowodnij.
krzysiek Przecież wiesz ,że to nierealne
Sławek Wytłumacz mi jak rozpoznaje się ,że ptak nadaje się do dalszej hodowli,w rasach gdzie wielką wagę odgrywa rysunek

Sławek Wytłumacz mi jak rozpoznaje się ,że ptak nadaje się do dalszej hodowli,w rasach gdzie wielką wagę odgrywa rysunek

http://allegro.pl/item1194384710_samica ... _3000.html
gość szczery do bólu...gołąb łapany i dlatego nie posiada karty
gość szczery do bólu...gołąb łapany i dlatego nie posiada karty

Witam.No właśnie to nie wina sprzedającego że nie posiada karty,to wina tych co nadają na loty gołębie pocztowe bez karty.
- wscekly4405
- Kontakt:
szybko pracownik usunął aukcję oby więcej takich pracowało na allegro
golebie-akrobatyczne