Ciekawe filmy z YOUTUBE
Re: Ciekawe filmy z YOUTUBE
Może nie o gołębiach ale za to o kurach 

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CumnR0Kf5w#! cos pieknego,chodzi mi o te gołebie latajace 

Panowie ,niemacie linków do filmów z grzywaczem polskim czy listonoszem polskim ?
barwnoglowki.pl
Hiszpanie wyhodowali rasy gołebi które są wieczne napalone na samice, i właśnie szukają samicy dlatego jast taka przepychanka.
Jestem ciekaw poco i czym malują oni te gołębie.
Żeby w stadzie co najmniej kilkudziesięciu samców łatwiej wyłonić zwycięzcę.
Też bym chciał wiedziecLotny22 pisze:Jestem ciekaw czym malują oni te gołębie.

Szukaj a znajdziesz
Stosują różnobarwne spraye. Zamówiłem taki u kolegi na stałe mieszkającego w Hiszpanii.Dawniej stosowano naturalne barwniki na bazie soków z ziół i roślin. Suelta to bardzo stara tradycja, mająca co najmniej kilkusetletnią historię, sięgającą co najmniej czasów panowania Arabów na południu Półwyspu Iberyjskiego.
Zamówiłem zielony, żołty i różowy.
ja juz od jesieni maluje gołebie kolorowo takim do włosow ale mozna i na allegro kupic tanio zestaw kilkunastu kolorow do malowania piorkrzysiek pisze:Zamówiłem zielony, żołty i różowy.
:lol
Panowie ,,hodowcy'' ... wreszcie znależliście sposób na idealne ptaki
Teraz zacznie się hodowla białych gołębi ....
Moja rada .. zacznijcie malowanie od własnego ptaka

Moja rada .. zacznijcie malowanie od własnego ptaka

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... sB1jOw-jak myslicie wyhamował czy nie??
Ostatnio zmieniony sob kwie 27, 2013 5:10 pm przez momo1351, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wyHamowal... golab jednorazowego lotu 

Kamikadze:)
[quote="adammo87"]nie wy[b][i][u]H[/u][/i][/b]amowal... golab jednorazowego lotu
[/quote] Zdziwił byś się. Bułgarskie rollery, zwłaszcza pomorskie i z Pazarcika to jedyne rollery 'spadające".rolują do samej ziemi, ale w przeciwieństwie do innych ras nie rozbijają się. Lądują na nogach i są zdolne do dalszego lotu. Cecha rolowania aż do samej ziemi i lądowania na nogach jest przez tamtejszych hodowców szczególnie ceniona. Ptaki, które nie rolują do samej ziemi nie są tak cenione. Niedawno dostałem w prezencie parkę takich " niedociągających" rolerów. Potrafią rolować zarówno do tyłu jak i do przodu. Zwłaszcza samica idealnie roluje do przodu, ale kończy akrobacje ok. 1,5 - 2 m. nad ziemią. Rolując do tyłu nie schodzi tak nisko.

[quote="darecki"]:lol
Teraz zacznie się hodowla [b]białych [/b] gołębi ....
Moja rada .. [b]zacznijcie malowanie od własnego ptaka [/b]
[/quote]
Jak to dobrze posłuchać rady specjalisty. Doradź jeszcze na jaki kolor sam malujesz.

Teraz zacznie się hodowla [b]białych [/b] gołębi ....
Moja rada .. [b]zacznijcie malowanie od własnego ptaka [/b]

Jak to dobrze posłuchać rady specjalisty. Doradź jeszcze na jaki kolor sam malujesz.
a tak wygląda ich trening żeby na początku się nie zabiły to ćwiczą nad wodą
https://www.youtube.com/watch?v=ikj980WkQXw

Jednym podobaja sie malowane gołebie innym znow nie . Jedni lubia pocztowe inni rasowe, lotne lub akrobatyczne i nie trzeba oceniac ze ktos co trzyma inne rasy jest złym hodowca to tak jakby powiedziec ze łysy jest głubszy od tego co ma włosy itd.. Ja pomalowałem czesciowo tylko ogon i lota bo majac grupe 15szt bijow iranskich białych całych w locie nie bardzo wiedziałem ktory jest ktory a znaczac wiem ktory w danej chwili wywraca ile koziołkow i w jaki sposobdarecki pisze::lol![]()
![]()
![]()
Panowie ,,hodowcy'' ... wreszcie znależliście sposób na idealne ptaki![]()
Moja rada .. zacznijcie malowanie od własnego ptaka![]()
PANOWIE, KOLEDZY , TOWARZYSZE
nie musicie się od razu obruszać
W zasadzie odniosłem się do zdjęcia przedstawionego przez zbitera.
krzysiekR Nie powiesz mi ,że pomalowanie tak szczegółowe piersi tego ptaka, pomaga w ocenie jego lotu
krzysiek Mój nie wywraca podczas lotu ,więc nie mam potrzeby go malować .
Zawsze go rozpoznam

W zasadzie odniosłem się do zdjęcia przedstawionego przez zbitera.
krzysiekR Nie powiesz mi ,że pomalowanie tak szczegółowe piersi tego ptaka, pomaga w ocenie jego lotu

krzysiek Mój nie wywraca podczas lotu ,więc nie mam potrzeby go malować .
Zawsze go rozpoznam

skad Ty sie taki mundry wzialeskrzysiek pisze:Zdziwił byś się. Bułgarskie rollery, zwłaszcza pomorskie i z Pazarcika to jedyne rollery 'spadające".rolują do samej ziemi, ale w przeciwieństwie do innych ras nie rozbijają się. Lądują na nogach i są zdolne do dalszego lotu. Cecha rolowania aż do samej ziemi i lądowania na nogach jest przez tamtejszych hodowców szczególnie ceniona. Ptaki, które nie rolują do samej ziemi nie są tak cenione. Niedawno dostałem w prezencie parkę takich " niedociągających" rolerów. Potrafią rolować zarówno do tyłu jak i do przodu. Zwłaszcza samica idealnie roluje do przodu, ale kończy akrobacje ok. 1,5 - 2 m. nad ziemią. Rolując do tyłu nie schodzi tak nisko.adammo87 pisze:nie wyHamowal... golab jednorazowego lotu

tylko gdzie sam moge o tym poczytac? tylko nie mow ze u kacapow

Ten mój malowany rewelacyjnie wygląda
w locie ,jak stado leci wysoko

Szukaj a znajdziesz
http://www.youtube.com/watch?v=OlYlxtqY5sM-jeszcze jeden filmik do tematu rollkow bułgarskich 

Czy to nie jest bolesne dla nich?