Gielda Wrocław
Gielda Wrocław
Witam
czy ktos jeżdzi na gielde do Wrocławia?
Chciałbym tam pojechać i zakupić gołebie Rzeszowskie i standart- ale nie wiem jaki tam jest wybór.
Pozdrawiam
czy ktos jeżdzi na gielde do Wrocławia?
Chciałbym tam pojechać i zakupić gołebie Rzeszowskie i standart- ale nie wiem jaki tam jest wybór.
Pozdrawiam
Re: Gielda Wrocław
Witam
Wszystko jest do kupienia na giełdzie ale radził bym wybrać się po wystawie która się odbędzie pod koniec stycznia z tego powodu,że teraz jest bardzo mało ludzi i w zasadzie nie wynoszą gołębi na sprzedaż tylko przyjeżdżają kupić mieszankę, pszenice itp. Od ostatnich mniej więcej 4 niedziel bo właśnie wtedy się odbywają u nas giełdy jest ludzi tyle że można policzyć na palcach 2 rąk.
Pozdrawiam
Wszystko jest do kupienia na giełdzie ale radził bym wybrać się po wystawie która się odbędzie pod koniec stycznia z tego powodu,że teraz jest bardzo mało ludzi i w zasadzie nie wynoszą gołębi na sprzedaż tylko przyjeżdżają kupić mieszankę, pszenice itp. Od ostatnich mniej więcej 4 niedziel bo właśnie wtedy się odbywają u nas giełdy jest ludzi tyle że można policzyć na palcach 2 rąk.
Pozdrawiam
Witam. Mam takie pytanie odnośnie takich giełd i targów z gołębiami. Jak to jest trzeba jakoś płacić tzw placowe???
DARMOWE nagrody priv
Przeważnie tak. W Poznaniu i Zgierzu, gdzie przeważnie jeżdżę płaci się 2zł od klatki.
w Zielonej Górze nie trzeba płacić 

Na niektórych giełdach trzeba płacić osobno za wejście i osobno za klatki .Piękna giełde ma Poznań ,tam płaci sie za oczko wystawowe 2 zl
Szukaj a znajdziesz
zbiter jeśli się nie mylę to mówisz o Stargardzie Szczecińskim, bo byłem na wielu giełdach i jak na razie to tylko tu się spotkałem z płaceniem za wejście i osobno za klatkę. 

-
- Kontakt:
w Skierniewicach (woj. łódzkie) też się płaci 2 zł od klatki . w ostatnią niedziele było około 400 osób albo nawet więcej
to jest rynek gołębiarski 

Obecnie największą giełdą w centralnej Polsce jest Zgierz. Przed 6:00, a więc jest jeszcze ciemno, a już nie można się na plac wcisnąć. Hodowców i ptaków więcej niż w Poznaniu i Wrocławiu razem. Do godziny 9:00 tłok taki, że ledwo można przejść.Na całkiem sporym placu kilka tysięcy hodowców, z tego kilkuset sprzedających z klatkami. Bardzo dobrze zaopatrzone stoisko z preparatami dla gołębi i kilku sprzedawców z karmami i to po całkiem przystępnych cenach.Sporo sprzedających chodzi po placu oferowane do sprzedania ptaki nosząc w papierowych workach od karmy dla gołębi.To taki miejscowy zwyczaj. Nigdzie, poza targowiskami w okolicach Łodzi nie spotkałem się z taką metodą sprzedawania gołębi.Wielu kupujących jeszcze po ciemku buszuje z latarkami wśród klatek szukając okazji do kupienia czegoś ciekawego i niedrogiego.Szkoda, że jest tylko jeden czynny bar, bo tłok w nim taki, jak za komuny w kolejce u rzeźnika.Przeważają, co jest normą w tym rejonie, ptaki z grupy PDL, jest dużo budapesztów i tiplerów zagłębiowskich, ale można spotkać praktycznie wszystkie rasy gołębi.
A jakiś dokładny namiar na tą giełdę w Zgierzu można dostać ??
W Radomiu na targu też można spotkać ludzi oferujących swoje ptaki z papierowych worków.
Ja dojeżdżam samochodem. Jedziemy od Aleksandrowa Łódzkiego. Na pierwszych światłach na trasie Aleksandrów - Łódź kręcimy na Zgierz, 10 km prostej drogi. Na początku Zgierza po lewej stronie jest duże targowisko.Nie znam nazwy ulicy, ale jadąc samochodem nie sposób nie trafić.
Zgierz ul. Aleksandrowska.
-
- Kontakt:
a w jaki dzień, niedziele??
W Warszawie na Zeraniu wjazd na giełde 10 zł kosztuje za klatki nic bo ma sie swoje
Tu jest lik do giełd tylko nie wiem czy wszystkie są jeszcze aktualne, coś mogło się zmienić.
http://golebnik.pl/gieldy.html
http://golebnik.pl/gieldy.html
Witam
Czy warto wybrać się teraz na giełdę do Wrocławia?
Czy jest dużo ludzi?
Proszę o odpowiedź kogoś konkretnego, kto bywa ostatnio na tej giełdzie.
Z góry dziękuję.
Czy warto wybrać się teraz na giełdę do Wrocławia?
Czy jest dużo ludzi?
Proszę o odpowiedź kogoś konkretnego, kto bywa ostatnio na tej giełdzie.
Z góry dziękuję.
Bywam co niedzielę w zeszłą było dość sporo mimo, że padał śnieg za to 3 tyg temu było tyle ludzi, że się przejść nie dało.
witam mam pytanie hoduje gołebie , i chce jechac na giełdę do gorzowa albo do piły prosze o jakies info czy warto i czy duzo gołebi jest pocztowych , moge słuzyc informacja o giełdzie w stargardzie szczecińskim , dosć czesto tam jezdziłem teraz troche rzadziej , ale moge powiedziec nowicjusza co i jak wiadomo sa tam okazje ale i oszusci , pozdrawiam i czekam na odpowiedz moze byc priwat
co to ma wspólnego z Wrocławiem ?
w sumie to coś ma....... giełda to giełda a pytać grzecznie można 

Witam
Prosze o dokładny adres giełdy we Wrocławiu-tak ,żeby w navi wpisać:)
Prosze o dokładny adres giełdy we Wrocławiu-tak ,żeby w navi wpisać:)
Witam ja jestem bardzo często na giełdzie we Wrocławiu. Choć nie hoduję rzeszowskich i standartów ro wiem ze jest z czego wybierać.Pozdrawiam
czy giełada jest na ulicy paczkowskiej?
Witam. Tak na Paczkowskiej, z Hubskiej wjazd od strony PKP w lewo skręcić na Paczkowską.