Bazar
Re: Bazar
Witam Pułtusk, Zerań,Wyszków,Płońsk,Nasielsk,Mława , ja na tych byłem
W Mazowieckim jeż też rynek w Sierpcu często tam bywam ale nic ciekawego nie ma. W Kuj-Pom. jest duży rynek we Włocławku Byłem kilka razy. Pozdrawiam
Pozdrawiam. Kamil
A może ktoś porównać Płońsk i Żerań?? Do Płońska mam sporo bliżej, ale może warto się wybrać.
Witam. Byłem 2 tygodnie temu na Żeraniu to jeszcze nie sezon a Motyli Warszawskich brak.
Ja mam dosyć sporo motyli jak na 4 pary od których coś jest, bo są pary po których nic nie ma i zastanawiam się czy motyle, staluchy, krymki białostockie, barwnogłówki itd nie lepiej zawieźć na Żerań.
VICE jak masz dobry towar to sprzedasz .
Popieram ,jak masz dobry towar to coś sprzedasz 

Czy dobry to trudno ocenić ptaki przeciętne ok 100-300zł w takich cenach sprzedaje, dla jednych są dobre dla innych słabe, ale jak ktoś ma markę wyrobioną to tego typu ptaki sprzedaje kilkakrotnie drożej.
Witam. Kto hoduje to nie kupuje na bazarach.
Jestem ciekaw co myślisz o targu w pułtusku i wyszkowie mieszkam niedaleko tych miejscowości i jestem tam prawie co tydzień{ostatnio byłem na żeraniu i jest tam dużo jasnych, ciemnych , motyli i białoogonów} i jestem ciekawy zdania innych hodowców.Witam Pułtusk, Zerań,Wyszków,Płońsk,Nasielsk,Mława , ja na tych byłem
Czy giełda na żeraniu odbywa sie w kazda sobote? Jaki jest dokładny adres? Pozdrawiam
Witam. Warszawa-Żerań ul.Płochocińska 33.
Jeżeli chodzi o żerań to nadwyżki hodowlane powyżej 100 zł ciężko sprzedawalne, mimo nikłego asortymentu ptaków wyższej klasy. Dużo oglądających, mało kupujących a transakcje to głownie do 50 zł. Próbowałem sprzedać coś, bo zaczynam mieć przegołebienie ale nawet po mocno zaniżonej cenie, obecnie ciężko sprzedać ptaka za 200-300 zł. Na wiosne jest lepiej bo dużo ludzi do pary szuka, więc i ruch większy. Jestem co tydzień.vice pisze:Czy dobry to trudno ocenić ptaki przeciętne ok 100-300zł w takich cenach sprzedaje, dla jednych są dobre dla innych słabe, ale jak ktoś ma markę wyrobioną to tego typu ptaki sprzedaje kilkakrotnie drożej.
Osobiscie to bym doradzał hodowcom poczekać do wystaw i tam na giełdach nadwyżek sprzedawac. Moim zdaniem wożenie po targach dobrych gołebi to tylko strata czasu i niepotrzebne męczenie ptaków, o przywiezieniu choroby nie wspomne.
Ostatnio zmieniony czw wrz 13, 2012 5:39 pm przez donatello, łącznie zmieniany 1 raz.
Popieram.major1233 pisze:Witam. Kto hoduje to nie kupuje na bazarach.
Kto hoduje, na bazarach nie kupuje.

-
- Kontakt:
Widać krótko żyjesz, a jeszcze krócej hodujesz gołębie. Kto w życiu nie zrobił błędu nie wie, że żyje. A tak na poważnie to zdarzało mnie się kupować gołębie pocztowe od handlarzy w Bydgoszczy pod halą targową około 50 lat temu. Najczęściej cieszyłem się nimi około 2 tygodnie, tzn. do wypuszczenia. Nauka zawsze kosztowała i kosztuje również dziś.
-
- Kontakt:
Heh nie muszę kupować pocztowego żeby wiedzieć, że po 2 tygodniach ucieknie... Aż taka straszna filozofia to to nie jest !
Po za tym kto przy zdrowych zmysłach kupuje pocztowego na targu, jedyna jego wartość to konsumpcyjna
Może w porównaniu do Ciebie krótko hoduję gołębie, ale na poważnie hoduję je od 9 roku życia a gdy miałem 6 lat miałem pierwszy gołębnik, nie zamykałem go na noc bo się bałem ale gołębie (straszne koki) jakoś żyły, a dzisiaj dorośli ludzie nie potrafią gołębi hodować
Jak można dłużej hodować gołębie niż żyć 
Po za tym kto przy zdrowych zmysłach kupuje pocztowego na targu, jedyna jego wartość to konsumpcyjna

Może w porównaniu do Ciebie krótko hoduję gołębie, ale na poważnie hoduję je od 9 roku życia a gdy miałem 6 lat miałem pierwszy gołębnik, nie zamykałem go na noc bo się bałem ale gołębie (straszne koki) jakoś żyły, a dzisiaj dorośli ludzie nie potrafią gołębi hodować

W.K
Witam do kolegi lotnego jestem z Pułtuska i jestem tam na kazdym rynku ,czyli co tydzien ,sa tam takie gołebie jak piszesz ciemnie ,murzyny ,biołoogony i rózne gołebie na kolor .
W półtusku to są prawie same koki(czasami sie trafi jakiś ładny gołąbek ale to rzadko) Sprzedają tam prawie sami chandlarze którzy mają zbieranine gołębi z okolic i najwięcej hiry (chorób). Ja zacząłem jeździć na żerań i wydaje mi się że tam jest o wiele więcej wartościowych gołębi.
Jest kilku chandlarzy napewno,koków tez jest sporo ,ale trafiaja sie i mozliwe gołebie .Na żeraniu byłem parę razy przewaznie jak do par dokupywłem ,co chciałem to przewaznie kupiłem
w Sochaczewie to duży wybór to masz koni i krów oraz warzyw a nie gołębi mało i prawie samo badziewie
woj. Mazowieckie masz jaszcze w Mszczonowie poniedziałki i soboty, Grodzisk Mazowiecki środa i sobota, Błonie wtorek i sobota, Żyrardów sobota, Piastów niedziela, Warszawa Żerań sobota, Skierniewice tylko nie wiem kiedy i gdzie musiał bym się dopytać
woj. Mazowieckie masz jaszcze w Mszczonowie poniedziałki i soboty, Grodzisk Mazowiecki środa i sobota, Błonie wtorek i sobota, Żyrardów sobota, Piastów niedziela, Warszawa Żerań sobota, Skierniewice tylko nie wiem kiedy i gdzie musiał bym się dopytać
pozdrawiam Łukasz
Kolego zawsze coś jest tylko trzeba poszukać.Na tej stronie akurat jest to co Cię interesuje w Meni sa GIEŁDY LOKALNE i tam jest wszystko gdzie o której itd
W Mazowieckim:
Niedziela- Stanisławów, Pułtusk, Przasnysz, Ciechanów, Płońsk, Sulejówek
Sobota- Wyszków, Żerań, Garwolin, Wołomin, Radom
Piątek- Tłuszcz
Czwartek- Wołomin, Sokołów Podlaski, Radom, Łuków
Wtorek-Tłuszcz
Poniedziałek-
Niedziela- Stanisławów, Pułtusk, Przasnysz, Ciechanów, Płońsk, Sulejówek
Sobota- Wyszków, Żerań, Garwolin, Wołomin, Radom
Piątek- Tłuszcz
Czwartek- Wołomin, Sokołów Podlaski, Radom, Łuków
Wtorek-Tłuszcz
Poniedziałek-
Hodowca Budapesztów.
Środa --Radzymin
W Zwoleniu czy bazar jest duży czy tylko z gołębiami i czy w konkretne dni czy tylko trzeba wyliczyć sobie 1 i 3 niedziele .Jest moze parking i czy handluje się z samochodu