Wstawienie zdjecia na forum....

Zjak
Posty: 1682
Rejestracja: pn gru 11, 2006 6:47 pm
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Wstawienie zdjecia na forum....

Post autor: Zjak » wt lut 20, 2007 7:24 pm

Witam.
Czy moze mi ktos podpowiedziec jakie czynnosci wykonac aby wstawic zdjecie na forum/z hostingu/, a nie link. Przykladowo podczas dyskusji o rasach od razu pokazac zdjecie a nie link, ktory trzeba otwierac a z predkoscia transmisji roznie bywa.

Pozdr.

Awatar użytkownika
@Robert
Posty: 390
Rejestracja: pt cze 23, 2006 3:37 pm
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Post autor: @Robert » śr lut 21, 2007 3:47 pm

Witam!
Mozesz wrzucic zdjecia np... na http://www.imageshack.us badz na http://www.fotosik.pl i jak juz bedziesz mial wywolany link zdjecia na tamtych Hostingach poprostu w Poscie wpisz:

[img]adres_obrazka[/img] . Pozdrawiam :wink: .

Zjak
Posty: 1682
Rejestracja: pn gru 11, 2006 6:47 pm
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: Zjak » śr lut 21, 2007 6:00 pm

Obrazek

Dziekuje za podpowiedÂź, chyba mi sie udalo.

Pozdr.

Zjak
Posty: 1682
Rejestracja: pn gru 11, 2006 6:47 pm
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: Zjak » śr lut 21, 2007 7:53 pm

W zwiazku z kilkoma pytaniami na "pw" dot. tego zdjecia, odpowiem tutaj troche szerzej.

Tlo zdjecia jest oryginalne, poznac mozna po tym, ze za golebiem jest cieĂą od blysku lampy. Zdjecie zrobilem calkiem przypadkowo bedac u hodowcy w Kielcach, u ktorego w ubr. robilem zdjecia golebi. Tlo jest jego pomyslu i ma ich kilka w roznych kolorach do uzycia w zaleznosci od ubarwienia golebia.
Specjalnego atelier nie bylo, po prostu golab zostal wlozony na klatki takiej jak na wystawie i za nim tlo. Mozna bylo inna podstawke wlozyc ale pod reka byl ten klocek i jest chyba naturalnie. Aparat to zwykly cyfrowy kompakt z funkcja makro i wymuszonym blyskiem.
Zdjec w zadnych programach komputerowych nie obrabiam, czasem cos wykadruje zeby usunac jakies brudy. Nie znam sie na obrabianiu zdjec, nie mam czasu i nie chce mi sie. Zdjecia powinny byc naturalne jesli chodzi o zdjecia golebi, a nie artystyczne po obrobce komputerowej.

Przy okazji apeluje do fotografujacych golebie, nie wstawiajcie do publicznego ogladu zdjec nieostrych bo to wskazuje na niedowidzenie fotografujacego.

Pozdr.

Awatar użytkownika
stasiek
Posty: 785
Rejestracja: wt sty 10, 2006 9:24 pm
Lokalizacja: WARSZAWA
Kontakt:

Post autor: stasiek » czw lut 22, 2007 4:11 pm

Nie kazdy potrafi i ma taki sprzed profesjonalny jak ty zeby zdjecia wychodzily dobrze

Zjak
Posty: 1682
Rejestracja: pn gru 11, 2006 6:47 pm
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Post autor: Zjak » czw lut 22, 2007 8:26 pm

stasiek pisze:Nie kazdy potrafi i ma taki sprzed profesjonalny jak ty zeby zdjecia wychodzily dobrze
Tak jak napisalem, zdjecia robie prostym cyfrowym kompaktem, a teraz to juz wszystkie maja funkcje makro i manualna obsluge lampy blyskowej.
Rzecz polega na tym aby obiektyw miescil sie miedzy drutami klatki i to jest cala filozofia.

Jesli ktos ma aparat i chcialby upamietnic swoje ptaki na zdjeciach, a warto,
to moge pomoc korespondencyjnie jak do tego podejsc. Robienie zdjec komorka jest bez sensu i na tym sie nie znam. Moge poradzic rowniez przy aparatach na film.

Pozdr.

Awatar użytkownika
oko_pilata
Posty: 125
Rejestracja: pn mar 19, 2007 3:11 pm
Lokalizacja: Świdnica
Kontakt:

Post autor: oko_pilata » ndz lip 01, 2007 9:48 pm

a jesli juz mowa o fotkach, to jak wkleic fotke obok nicka :?:
ale taka swoja a nie z galerii, bo ja probuje i nie moge...
gdy medrzec pokazuje ksiezyc, idiota widzi palec

Awatar użytkownika
zbiter
Posty: 1905
Rejestracja: wt lis 15, 2005 9:26 pm
Kontakt:

Post autor: zbiter » ndz lip 01, 2007 10:16 pm

Poprostu musisz swoja fotke zmniejszyc do odpowiedniego rozmiaru i w poniedzialek jak jest mozliwosc wejscia na swoj profil -wklej do profilu
Szukaj a znajdziesz

Awatar użytkownika
Grzesiek2f
Posty: 52
Rejestracja: pn mar 26, 2007 1:36 pm
Lokalizacja: ok. PloĂąska
Kontakt:

Post autor: Grzesiek2f » pn lip 02, 2007 1:24 am

mozesz obojetnie jakie zdjecie otworzyc w paincie i wyciac taki kawalek, ktory ma wymiary 100x80 pikseli. wg mnie to jest najprostszy sposob.

Awatar użytkownika
oko_pilata
Posty: 125
Rejestracja: pn mar 19, 2007 3:11 pm
Lokalizacja: Świdnica
Kontakt:

Post autor: oko_pilata » pn lip 02, 2007 11:48 am

no ale mi sie ciagle pojawia napis: Rozmiar emblematu musi byc wiekszy niz 0 kB i mniejszy niz
niezaleznie jakiej on jest wilekosci wciaz to samo...
gdy medrzec pokazuje ksiezyc, idiota widzi palec

Awatar użytkownika
oko_pilata
Posty: 125
Rejestracja: pn mar 19, 2007 3:11 pm
Lokalizacja: Świdnica
Kontakt:

Post autor: oko_pilata » pn lip 02, 2007 12:08 pm

jippi :D wyszlo :!:

dzieki :)
gdy medrzec pokazuje ksiezyc, idiota widzi palec

Awatar użytkownika
Piotrek 91
Posty: 33
Rejestracja: pn maja 28, 2007 3:46 pm
Kontakt:

Post autor: Piotrek 91 » pn lip 02, 2007 5:20 pm

Hehe tez zrobilem :D
Widyny
Motyle Warszawskie
Pawiki

ODPOWIEDZ