Golebnik
-
- Kontakt:
Golebnik
Witam! Jestem poczatkujacym hodowca i zamierzam wybudowac nowy golebnik.Zamierzam hodowac w nim tylko golebie pocztowe.Golebnik ma sie znajdowac na plaskim dachu ktory sie znajduje okolo 2,5 metra nad ziemia.Chcialbym sie dowiedziec jakie wymiary powinien on miec na okolo 40 gora do 50 sztuk.Ten dach jest dosc duzy wiec mam spore pole do popisu.Chcialbym go zrobic calego z drewna.Golebnik ma byc prostokatny z mozliwoscia dobudowania woliery. Chcialbym sie takze dowiedziec jakie wymiary cel sa najlepsze. Pozdrawiam!
- Piotrek 91
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Piotrek 91
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Znalazlem inne miejsce do budowy golebnika,i nawet nie bede musial sie tyle wysilac gdyz musze tylko postawic jedna scianke, zrobic wentylacje i wylot. Mam teraz pytanie ile bede mogl hodowac pocztowych, golebnik ma wymiary: 3,80 dlugosc; 8,60 szerokosc; 2,30 wysokosc w najwyzej polozonym punkcie gdyz jest tam z obu stron spadzisty dach. Prosze o szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam!
- Piotrek 91
- Kontakt:
Jesli sie nie pomyliles i on naprawde ma takie wymiary to nie musisz sie martwic limitem (przynajmniej narazie) btw jesli dobrze pamietam to na pare pocztowych powinno przypadac przynajmniej 0,5 m2 podlogi ,ale moge sie mylic. Jesli chcesz byc pewny to napisz na priv do pana Zbigniewa (na forum podpisuje sie zbiter) on wie wszystko 

Widyny
Motyle Warszawskie
Pawiki
Motyle Warszawskie
Pawiki
Jesli faktycznie takie wymiary to potezny ,jesli bys mial mozliwosc podzielenia to podziel go na minimum 2 czesci ale podejrzewam ze to na jakims poddaszu i bedziesz mial problem ze zrobieniem wyjsc ,fajnie by wygladaly wyloty zrobione w skosie dachu ale nie wiem czy sobie z tym poradzisz. Ilosc ptakow bedzie uzalezniona od ilosci cel ktore tam zrobisz.
Szukaj a znajdziesz
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Co to za wymiary? takie cele to mozna robic w golebniku typowym do bujania do ktorego wchodzi maxymalna ilosc golebi 100 i wiecejgrzegorzdural pisze:moim zdamiem musisz poswiecic pol metra kwadratowego na pare,licz sie z tym ze w nastepnym roku beda mial mlode.A cele to 25 w 25 d i 20 s. Taka jest moja rada,POZDRO!!!
Szukaj a znajdziesz
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: