Kiedy może nastapić wylęg ??? TURKOTU..
Kiedy może nastapić wylęg ??? TURKOTU..
Witam.
moje turkoty dwuczube od 14 marca siedzą na jajkach. siedzą przykładnie ale jeszcze dziś rano nie było młodych .
czy coś jest nie tak ???? czy trzeba jeszcze poczekać ??? kiedy może nastąpić wylęg ????
Proszę o odpowiedzi.
Dziękuję i pozdrawiam.
moje turkoty dwuczube od 14 marca siedzą na jajkach. siedzą przykładnie ale jeszcze dziś rano nie było młodych .
czy coś jest nie tak ???? czy trzeba jeszcze poczekać ??? kiedy może nastąpić wylęg ????
Proszę o odpowiedzi.
Dziękuję i pozdrawiam.
Re: Kiedy może nastapić wylęg ??? TURKOTU..
Czy to jest aż tak ważne żeby zakładac do tego nowy temat?
Zupełnie nic nie wiesz na ten okresu wysiadywania jajek ? Usiądż przy gnieżdzie i czekaj - jak się wyklują to napisz na forum i nie zapomnij dać ogłoszenie w prasie
Zupełnie nic nie wiesz na ten okresu wysiadywania jajek ? Usiądż przy gnieżdzie i czekaj - jak się wyklują to napisz na forum i nie zapomnij dać ogłoszenie w prasie

jeżeli ciebie kolego to nie interesuje i jesteś już takim "ALFA i OMEGA" to się wcale nie odzywaj.
gołębie mam od prawie roku teraz mają pierwsze mioty i wszystkiego uczyłem się i uczę od podstaw. a forum ma służyć pomocą a nie cwaniakowaniem
gołębie mam od prawie roku teraz mają pierwsze mioty i wszystkiego uczyłem się i uczę od podstaw. a forum ma służyć pomocą a nie cwaniakowaniem

jakbyś się uczył to byś wiedział ile gołębie siedzą na jajkachOLOS75 pisze:jeżeli ciebie kolego to nie interesuje i jesteś już takim "ALFA i OMEGA" to się wcale nie odzywaj.

mbudniewicz.pl.tl
Witam cie kolego z chęcią ci pomogę miałem kiedyś taka parę ze jak zniosły jajka to musiałem czekać 8 miesięcy zanim wykluło się młode a samo wykluwanie trwało już nie pamiętam dokładnie ale około miesiąca wiec proszę się uzbroić w cierpliwość
Kolego roller jakim cudem gołębie ci 8 miesięcy na jajkach siedziały
Trochę za bujną wyobraźnię masz.
No chyba , że to kiepski żart na Prima Aprilis

Pozdrawiam. Kamil
U mnie młode wykluwają się w 18-21 od drugiego jajka
Pozdrawiam. Kamil
Powitać. Olos75. Nie przejmuj się tymi cwaniakami.Oni nie tacy mądrzy.Na przykład dispar to w żywieniu kókórydza i przenrzyto.Pozdrawiam.
Dispar
Temat postu: Re: Żywienie
PostWysłany: Wto Mar 08, 2011 1:02 am
Dołączenie: Pon Sie 27, 2007 2:55 pm
Miejscowość: Łosice
kókórydza i przenrzyto - to najlepse zborze i golebie nie tyja ponim
Dispar
Temat postu: Re: Żywienie
PostWysłany: Wto Mar 08, 2011 1:02 am
Dołączenie: Pon Sie 27, 2007 2:55 pm
Miejscowość: Łosice
kókórydza i przenrzyto - to najlepse zborze i golebie nie tyja ponim

haha masz racje a dziś rano wykluł się pierwszy młody
dzięki i pozdrawiam. a jest to w 19 dniu.

Nie wydaje mi się, żeby KÓKÓRYDZA i PRZENRZYTO były stosowane przez Dispara w żywieniu gołębi.Prawdopodobnie przeważająca większość hodowców takich rzeczy gołębiom nie daje.
A co to jest w ogóle Kókórydza i Przenrzyto? 

GG: 6973131
Kókórydza jest to( prawie
)to samo co można sobie kupić w kinie przed seansem filmowym i szamać całe 2 godz.
, a przenrzyto jesto zwykły kok -krzyżówka rzyta i przenicy
.

No ja słyszałem o kukurydzy i pszenżycie ale o kókórydzy i przenrzycie nie... może jakaś nowa odmiana czy coś. Poszukam w googlach 

GG: 6973131
Czasami może się nam wydawać, że są rzeczy o których każdy wie i dziwi się, że ktoś inny może tego nie wiedzieć
. Okres wysiadywania jaj - najszybciej można się dowiedzieć :
http://www.google.pl/#hl=pl&biw=1020&bi ... 1be1c97f15
Są też tematy które zostały napisane w pośpiechu bez przeanalizowania jego póżniejszych skutków i to jest jeden z nich.
"Kókórydza i przenrzyto" - byłem pewny, że załapiecie o co w tym chodzi czytając post wyżej
.
Ale co mi tam - jeśli ktokolwiek poczuł się urażony to serdecznie przepraszam.

http://www.google.pl/#hl=pl&biw=1020&bi ... 1be1c97f15
Są też tematy które zostały napisane w pośpiechu bez przeanalizowania jego póżniejszych skutków i to jest jeden z nich.
"Kókórydza i przenrzyto" - byłem pewny, że załapiecie o co w tym chodzi czytając post wyżej

Ale co mi tam - jeśli ktokolwiek poczuł się urażony to serdecznie przepraszam.