Witam Cytat ze statutu klubu:
Zmiana statutu wymaga uchwały Walnego Zebrania Członków, powziętej większością co najmniej 2/3 głosów przy obecności co najmniej połowy członków Klubu uprawnionych do głosowania- w pierwszym terminie , w drugim terminie wyznaczonym o 30 min później – bez względu na ilość obecnych członków.
Także podczas każdego Walnego można zmienić statut - no problem!!!
jozekp pisze:
Jeśli jest to dla Pana sprawa życiowa, to by potwierdzić autentyczność, proponuję wycieczkę do N. Sarzyny, najlepiej z rzeczoznawcą.
Autentyczności statutu nie podważam i nigdy podważałem, chodzi tylko o drobną zmianę w statucie, a konkretnie o dopisanie
oraz dążenie do wyhodowania nowych ras, czy nowych odmian .
Myślę że ktoś kto wtedy śledził forum P-WKHGW potwierdzi moje słowa.Statut na 100% zmieniono i był nawet założony temat odnośnie zmian, zresztą na pańskim forum (założył go chyba Kamil_801).Temat jak wiele innych wykasowano. Ale ja profilaktycznie zrobiłem kopie mojej odpowiedzi na post o zmianie klubowego statutu założonego przez kol.Kamil_801. Jeżeli się nie mylę był to początek roku 2013. Oto post w całości:
Witam Kol. kamil801
oraz dążenie do wyhodowania nowych ras,czy nowych odmian .
to chyba ten dodany wiersz?. Przecież już parę lat temu takie mieszańce, mixy jak zamojski x tippler angielski lub inne, nieoficjalnie prawdopodobnie latały w konkursach lotów?. Sprawa stawała się coraz głośniejsza więc ktoś postanowił zmienić statut, a tym samym usankcjonować mieszańce w klubie.Trochę za póżno, mleko już się wylało i w świat poszła plota że w Nowej Sarzynie w oficjalnie uznanych rasach latają mieszańcami.Teraz moim skromnym zdaniem mamy taką oto sytuację: w klubie zostało jeszcze paru hodowców, którzy hodują ptaki wg aktualnego wzorca i żeby nie odeszli, zarząd prawdopodobnie nie zmieni nazewnictwa -
Można by teraz napisać, to po co te kategorie w rasach?? oczywiście zrobić jedną kategorię i lecieć w niej czym się da, ale zostały ustalone kategorie pod wzorzec danej rasy dla hodowców, którzy wstępowali do klubu.
- tyle cytat. Wszystkie ptaki (naturalnie mixy przede wszystkim) będą nadal latały w konkursach jako: tipplery z., zamojskie, budapeszty i inne zarejestrowane rasy. Teraz tylko pozostaje pytanie? czy takie postępowanie jest moralnie poprawne?.Niech każdy sobie odpowie sam.Pozdrawiam.
Pamięć wróciła panie jozekp? Proszę jeszcze raz przeczytać post ,,opala" tym razem ze zrozumieniem.Mam jeszcze parę swoich skopiowanych postów z pańskiego forum z wykasowanych tematów!.
Wrócę jeszcze do mojej ulubionej rasy tz. tipplera zagłębiowskiego.
Natomiast tzw. tipplery zagłębiowskie, nawet te z białymi piórami , pozamiatane. Nikt tego nie chce hodować, jednym rwały eternit z dachów, innym chciały komin rozwalić.
Proszę mi wyjaśnić to jakim cudem jeszcze w 2011r. rasowe tipplery z. w klubie w locie konkursowym osiągnęły prawie 9h lotu???,9h!!! bo jeżeli były to rasowe ptaki które miały swój styl lotu, śmigały jak jaskółki, a 3/4 lotu spędziły na kropkach lub w zakryciu, to chylę czoło, wynik rewelacyjny, zamawiam młode i myślę że jak bym miał takie ptaki to nie oddał bym ich za żadne pieniądze.Mamy rok 2015 a z pana postu dowiaduję się że w klubie nie ma już rasy.Takie ptaki!!!, takie czasy!!!.To co w klub zrobił w ciągu 5 lat z rasą, czy nie jest to degradacja rasy?Myślę że to samo czeka inne polskie rasy gołębi wysokolotnych w klubie. Pozdrawiam.